<
>

Berghuis na klap: "Had dit niet moeten doen"

Na afloop van de wedstrijd FC Twente-Ajax is het buiten de Grolsch Veste tot een handgemeen gekomen tussen Steven Berghuis en een groepje mensen bij de spelersbus van Ajax.

Op beelden die op sociale media rondgaan zie je hoe de Ajax-middenvelder uithaalt naar een groepje mensen dat zich achter een dranghek heeft verzameld. Vervolgens wordt Berghuis door een beveiliger verzocht de spelersbus van de Amsterdammers in te stappen.

De lokale Twente krant Tubantia meldt: Volgens een anonieme getuige (naam is bekend bij de redactie, red.) werd ploeggenoot Brobbey uitgescholden voor "kanker zwarte", waarop Berghuis meteen uithaalde naar de schreeuwer.

Inmiddels heeft Berghuis gereageerd op het incident. "Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", aldus Berghuis. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.”

Ook Ajax heeft een reactie gegeven. "Steven Berghuis heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt."

Op Instagram toont Brian Brobbey een foto waarop hij samen met Berghuis poseert. De club heeft laten weten dat het een boete heeft uitgedeeld aan Berghuis.