<
>

Spaanse doelman van PSG op intensive care

Sergio Rico, arquero del PSG, mejora en el contexto de su grave estado. ProShots

De Spaanse doelman Sergio Rico van Paris Saint-Germain is een dag na het kampioensfeest van zijn Franse voetbalclub opgenomen op de intensive care. Volgens Spaanse media heeft Rico een ernstige hoofdblessure opgelopen toen hij van zijn paard viel. Rico zou van het paard een trap in zijn nek hebben gekregen toen hij op de grond lag.

Vliegen naar Spanje
De 29-jarige Spanjaard, die één interland speelde, is bij PSG reservekeeper achter de Italiaan Gianluigi Donnarumma. De club uit Parijs verzekerde zich zaterdagavond met een gelijkspel bij RC Strasbourg (1-1) van de titel. De spelers vierden het kampioenschap in de kleedkamer. Rico zou daarna toestemming hebben gekregen van de club om naar Spanje te vliegen.

Met helikopter naar het ziekenhuis
De krant Marca meldt dat de doelman zondagochtend in de buurt van Huelva, een stad in Andalusië, een ritje op zijn paard maakte. Rico werd na het ongeval per helikopter naar een ziekenhuis in Sevilla gebracht. PSG heeft zich nog niet uitgelaten over de situatie van de reservedoelman. Sevilla, de club waarmee Rico twee keer de Europa League won, wenste hem via Twitter "heel veel sterkte en een spoedig herstel".