<
>

Heerenveen met winst op Go Ahead zeker van laatste play-off ticket

Pro Shots

sc Heerenveen heeft de onderlinge strijd om het laatste play-off ticket tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De ploeg van Kees van Wonderen was met 2-0 te sterk, waardoor de Friezen nog mogen dromen van Europees voetbal. Door de overwinning had Heerenveen ook niks te vrezen van uitslagen op de andere velden.

Heerenveen en Go Ahead maakten er geen spektakel van in het Abe Lenstra Stadion. Een eerste helft met weinig kansen werd wel opengebroken door Pawel Bochniewicz. De Pool kopte paar minuten voor rust, op aangeven van Anas Tahiri, de openingstreffer binnen.

In de tweede helft kwam de achtste plaats geen moment meer in gevaar voor Heerenveen. Elf minuten voor tijd werd het ook nog 2-0 door Che Nunnely. Zo is Heerenveen de ploeg die het in de eerste ronde van de play-offs op gaat nemen tegen FC Twente. Donderdag 1 juni speelt Heerenveen thuis, waarna zondag 4 juni in Enschede de beslissing valt.

RKC doet zichzelf tekort
Bij een eventuele remise, of als Heerenveen verloor van Go Ahead, had nummer negen RKC Waalwijk kunnen profiteren. De Waalwijkers moesten dan wel winnen van het al gedegradeerde SC Cambuur. Het leek alleen bijna alsof de vakanties al geboekt waren. Door een 4-0 nederlaag op het kunstgras in Leeuwarden, zag RKC alle hoop op de achtste plek vervliegen.

Lange tijd in de eerste helft leek er nog niet veel aan de hand voor RKC. Paar minuten voor rust ging het alleen helemaal mis voor de ploeg van de vertrekkende Joseph Oosting. Nadat Roberts Uldrikis in de vijfde minuut van de extra tijd de 1-0 maakte, zorgde David Sambissa in de zevende minuut van de blessuretijd voor de verdubbeling van de score.

Zo stond het bij rust 2-0, maar ging Cambuur in de tweede helft vrolijk verder. Tien minuten na rust schoot Navarone Foor de Leeuwarders zelfs naar een 3-0 voorsprong en in de 67e minuut werd het ook nog 4-0 door Milan Smit. Door de overwinning is niet Cambuur maar FC Groningen de ploeg die dit seizoen afsluit als de rodelantaarndrager.