<
>

Kampioen Feyenoord verliest in de Kuip, FC Groningen neemt afscheid als hekkensluiter

ProShots

Landskampioen Feyenoord verliest laatste competitiewedstrijd
Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het kampioensjaar met een nederlaag afgesloten. In De Kuip won Vitesse met 0-1. Daarmee sloot het elftal van Arne Slot het succesvolle seizoen af met een verliespartij.

Feyenoord komt niet tot scoren
Na al het feestgedruis van de afgelopen weken, werden de Feyenoord-supporters zondagmiddag niet vermaakt. Marco van Ginkel zorgde er met zijn doelpunt voor dat Vitesse op 0-1 kwam in De Kuip. Eerder daarvoor werd een doelpunt van Feyenoord nog afgekeurd. Daardoor keek de thuisploeg bij het opzoeken van de kleedkamer tegen een achterstand aan. In de tweede helft kregen de Rotterdammers dit niet meer omgebogen.

Douvikas pakt gezamenlijke topscorerstitel in nipte overwinning op FC Emmen
FC Utrecht heeft een nipte overwinning geboekt op FC Emmen, maar dat was niet waar het om draaide bij Utrecht. De topscorerstitel was waar FC Utrecht en vooral Douvikas voor speelde. FC Utrecht schoot uit de startblokken en kwam snel op voorsprong, maar voor rust kwam Emmen toch terug op 1-1. Na 53 minuten spelen, kwam dan eindelijk het moment voor de topscorer van de Eredivisie. Na een corner die Emmen niet goed verwerkte, kwam de bal voor de voeten van Douvikas en die wist daar wel raad mee. Het is daarmee de negentiende goal van Douvikas. Door een late goal van Xavi Simons voor PSV moet hij de topscorerstitel toch delen.

In de tweede helft leek Utrecht de overwinning uit handen te geven. Van der Hoorn kreeg rood en Emmen kwam weer op gelijke hoogte, maar zelfs met een man minder wist Utrecht de overwinning over de streep te trekken. Viergever kopte knap raak uit een corner en besliste daarmee de eindstand op 3-2.

FC Volendam sluit competitie winnend af door snelle doelpunten
FC Volendam heeft een overwinning geboekt op Excelsior. De Kralingers werden met 3-2 van het veld gespeeld door de Volendammers. Door de klinkende zege eindigde de Oranjehemden dit seizoen op de veertiende plaats en Excelsior op de vijftiende positie.

Beide ploegen vierden vorige week groot feest, nadat ze zich allebei wisten te handhaven in de Eredivisie. Veel stond er dus niet meer op het spel in het Kras Stadion.

Snelste 3-0 voor FC Volendam
Het was FC Volendam dat een leuke middag wilde voorschotelen aan de thuissupporters. Het team van Wim Jonk ging al snel op jacht ging naar het eerste doelpunt. Tien minuten na het eerste fluitsignaal werd het doel gevonden door Daryl van Mieghem. Hij schoof de bal in de verre hoek: 1-0. Het kwam zelfs op 2-0 na een blunder van Excelsior keeper Stijn van Gassel. Uit een hoekschop bokste de doelman de bal in zijn eigen doel.

De score liep alleen maar verder op nadat Francesco Antonucci de bal even later in de kruising krulde. Voor FC Volendam was dit de snelste 3-0 in de Eredivisie sinds 1979. Keeperstrainer van Excelsior, Ronald Graafland, werd weggestuurd met rood door de scheidsrechter. In de tweede helft kwam Excelsior twee keer tot scoren via Lamprou en Agrafiotis, maar wist geen punt meer uit het vuur te slepen.

FC Groningen neemt afscheid van de Eredivisie als hekkensluiter
Het gedegradeerde FC Groningen neemt met een nederlaag afscheid van de Eredivisie. In De Euroborg ging het met 0-5 onderuit tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers blijven ondanks de winst op de zesde plaats staan. FC Groningen gaat naar de Keuken Kampioen Divisie als hekkensluiter van de Eredivisie na de winst van SC Cambuur op RKC Waalwijk.

Nordin Musampa werd na ruim twintig minuten spelen van het veld gestuurd. Hij haalde de doorgebroken Dirk Abels neer. Jonathan de Guzman schoot de vrije trap die volgde prachtig raak: 0-1. Er was geen gejuich in het stadion te horen, omdat er gespeeld werd in een leeg stadion. In de tweede helft kwam Sparta op 0-2 door een goal van Koki Saito. FC Groningen wist ook geen eretreffer meer te maken, maar kreeg juist meer doelpunten om de oren. Door doelpunten van Verschueren, Lauritsen en Van Crooij liep de score verder op naar 5-0.

N.E.C. geeft voorsprong in laatste minuten uit handen
Fortuna Sittard en N.E.C. hielden elkaar zondagmiddag met 1-1 in evenwicht. Beide ploegen speelden niet meer om grote belangen. De Limburgers eindigde als dertiende en N.E.C. op de twaalfde plaats.

In de eerste helft kwamen beide ploegen maar tot één schot op doel. N.E.C. had zeker de bovenhand, maar dit leverde weinig kansen op. In de 65ste minuut werd aanvaller Magnus Mattson gevloerd door Rodrigo Guth. Het leverde de Nijmegenaren een penalty op. Invaller Landry Dimata rondde de strafschop vervolgens netjes af.

Fortuna Sittard leek het duel tegen N.E.C. te verliezen, maar in de 94ste minuut was het toch Paul Gladon die de penalty van Fortuna verzilverde en zorgde voor het 1-1 gelijkspel in Sittard.