<
>

"Van Nistelrooij wilde na de vierde wedstrijd al stoppen"

Hans Kraaij jr. heeft in Goedemorgen Eredivisie tekst en uitleg gegeven over het vertrek van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV. Kraaij jr. interviewde Earnest Stewart, technisch directeur bij PSV, voorafgaand aan de bekerfinale. Stewart vertelde toen dat de intentie er was om met Van Nistelrooij, die nog een contract had tot medio 2025, aan het nieuwe seizoen te beginnen als hoofdcoach.

"Ik geloof Earnest Stewart in dat PSV de intentie had om met Van Nistelrooij door te gaan", zegt Kraay jr. "Wat ik al een tijdje wist, maar nooit heb geroepen, maar dat gisteren uit is gelekt. Hij heeft al een paar keer eerder aangegeven dat hij wilde stoppen. Dat las ik in een keer ergens gisteren. Dus dan kan ik dat nu ook wel zeggen: dat klopt. Hij heeft het een paar keer aangegeven dat hij wilde stoppen. Na de vierde wedstrijd na een nederlaag bij FC Twente wilde hij ermee stoppen. Dus ondanks dat hij al een paar keer had van: vind ik het wel leuk."

Lek in spelersgroep
"Hij heeft best een paar keer getwijfeld. Ik denk dat hij heel erg teleurgesteld is in een aantal spelers. De zaakwaarnemers hebben gelekt naar De Telegraaf. Maar dat komt door de spelers. Dus hij weet inmiddels welke spelers met welke zaakwaarnemers contact hebben gehad en die contact hebben gehad met De Telegraaf."

"Wat Hans zegt is duizend procent zeker", beaamt Aad de Mos. "Hij wint de beker in De Kuip tegen Ajax. Ik kom terug van de sportschool en dan rij ik altijd langs De Herdgang met de fiets naar huis, want ik woon tegen de Herdgang aan. Ik zie iemand aan komen lopen: Van Nistelrooij. Ik draai om en moet hem feliciteren. Ik zeg: 'Nu doorpakken en doorselecteren, want je hebt een middelmatige selectie.' Hij zegt: 'Ik ga door.' En later is dat allemaal naar buiten gekomen met die spelers. En dat is wel een dolk die hij in zijn lichaam heeft gekregen. En dat heeft hem over de streep getrokken om ermee te kappen."

"De Telegraaf valt niks kwalijk te nemen", vindt Kraay jr. "Als je dat in je schoot geworpen krijgt dan schrijf je dat op. Van Nistelrooij neemt De Telegraaf ook niks kwalijk. Van Nistelrooij neemt het zijn spelers kwalijk dat ze hebben lopen terpentijnzeiken bij hun zaakwaarnemer. Ze hebben gewoon een lek. Net zo goed als dat ze een lek hadden in tijden van Erik ten Hag bij Ajax. Het is wel lekker als je een krant ben en je hebt een lek. Van Nistelrooij is ook niet achterlijk. Dit is van alle tijden in de kleedkamers. Als je wat langer trainer bent dan ruik je na twee, drie trainingsdagen wie je in de gaten moet houden. Wie er achter je rug gaan praten. Dit heeft hem heel veel pijn gedaan. En ik vind het heel goed dat hij is opgestapt. En alle mensen die zeggen dat hij wel even vijf dagen had kunnen wachten die snappen het niet. Je kan niet vijf dagen wachten als je een dolk in je rug krijgt. Dan wacht je geen vijf seconden. Wegwezen. Niet meer met die gasten werken, want er lopen een paar achterbakse hondenkoppen bij daar. Zoals overal."