<
>

Bayern München kroont zich tot kampioen van Duitsland na krankzinnige slotdag

ProShots

Een extreem spannende ontknoping vanmiddag om de titel in de Duitse Bundesliga. Bayern München kroonde zich voor de elfde keer op rij tot kampioen van Duitsland. ‘Der Rekordmeister’ kroop daarbij door het oog van de naald. Om kampioen te worden moest het zelf winnen van FC Köln en concurrent Borussia Dortmund moest punten verspelen. Dat gebeurde ook. Bayern sleepte in de slotfase van de wedstrijd een overwinning uit het vuur, Dortmund speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Mainz.

Alles in eigen hand
De wedstrijden tussen FC Köln – Bayern München en Borussia Dortmund – Mainz werden tegelijk gespeeld. FC Bayern München kwam in de uitwedstrijd binnen tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Kingsley Coman: 0-1. Daardoor kwam de druk volledig bij Borussia Dortmund te liggen. Na jaren wachten en strijden had het zaterdagmiddag de kans volledig in eigen hand om kampioen van de Bundesliga te worden. Dan had het een overwinning nodig op Mainz.

Paniek sloeg toe
Na een kwartier spelen, sloeg de paniek al toe bij de spelers en supporters in het Signal Iduna Park. ‘Die Borussen’ kwamen in eigen huis op achterstand tegen Mainz door een goal van Hanche-Olsen.

Een kleine vijf minuten na de tegenslag kreeg spits Sébastien Haller de uitgelezen kans om de rust in het stadion terug te brengen. Na een VAR-moment werd de bal op de stip gelegd. Maar Haller miste de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg naar 1-1 te schieten. Het werd alleen maar erger toen Mainz voor rust op 0-2 kwam via Karim Onisiwo. Dortmund had de rustpauze hard nodig om alle zeilen bij te zetten in de tweede helft.

Lukt het dan toch?
In de tweede helft opende Dortmund de jacht op de aansluitingstreffer. Kansen waren er genoeg, maar de bal wilde er voor Die Schwarzgelben lange tijd niet in. Tot de 70ste minuut. Raphael Guerreiro schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-2. Nog steeds had Dortmund twee doelpunten nodig om het kampioenschap te vieren. Op dat moment stond Bayern München nog steeds met 0-1 voor.

Lachen en huilen
In de 80ste minuut konden de Borussia-fans toch juichen, maar niet voor hun eigen ploeg. FC Köln kwam op gelijke hoogte tegen Bayern München, waardoor Dortmund virtueel weer koploper werd. Maar tien minuten later zag de wereld er weer compleet anders uit. Invaller Jamal Musiala schoot Bayern in de absolute slotfase van de wedstrijd naar 1-2. Ook Dortmund kwam via Niklas Süle nog tot scoren in de blessuretijd: 2-2. Met man en macht joeg Dortmund in de slotseconden de bal naar voren, maar het mocht niet meer baten. Bayern München kroonde zich voor de elfde keer op rij tot kampioen van de Bundesliga.