<
>

Noppert terug onder de lat bij sc Heerenveen: "90 minuten moet genoeg zijn om bij Oranje aan te sluiten"

Andries Noppert keert tegen Go Ahead Eagles terug onder de lat bij sc Heerenveen. De doelman maakt zijn rentree na vier maanden blessureleed en hoopt stiekem ook op een rentree in het Nederlands elftal. "Ik vind dat 90 minuten genoeg moet zijn om geselecteerd te worden."

Noppert stond maanden aan de kant met een op het eerste gezicht onduidelijke blessure. "Het heeft allemaal te lang geduurd", zegt de keeper die op 22 januari zijn laatste wedstrijd speelde, thuis tegen FC Groningen. "Het is eigenlijk na het WK begonnen. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Groningen heb ik een tik gehad op de training. Ik heb die wedstrijd nog gespeeld maar daarna ging het steeds slechter."

De 29-jarige doelman ging vervolgens bij verschillende specialisten langs. "Ze hebben van alles geprobeerd, maar op de MRI en echo was er niks te zien, dat is frustrerend. Uiteindelijk heeft de chirurg een liesbreuk ontdekt. Die breuk zat achter littekenweefsel, waardoor het lastig te zien was. Het was wel een opluchting dat ze eindelijk wisten wat het was, want ik werd er wel gek van."

"Het begint weer te kriebelen"
In april werd De Toren van Joure geopereerd en daarna ging het snel. "Ik kon vrij snel weer meetrainen en het herstel is goed verlopen", aldus de opgeluchte Noppert. "Als ik naar het stadion rijd met het idee dat ik daar straks weer mag spelen, begint het weer te kriebelen." De vijfvoudig international heeft van trainer Kees van Wonderen al gehoord dat hij gaat spelen. "Andries heeft bewezen dat hij van waarde is voor het elftal, hij heeft niet voor niks een WK gekeept", aldus Van Wonderen.

Of hij op tijd hersteld is om weer bij het Nederlands elftal aan te sluiten is nog maar de vraag, Noppert werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen in de voorlopige selectie voor de Final Four van de Nations League. "Het is niet vanzelfsprekend dat ik zodra ik fit ben meteen weer in het Nederlands elftal zit", zegt Noppert zelfbewust. "Ik vind dat 90 minuten genoeg moet zijn om geselecteerd te worden. Maar er zijn andere mensen die ervoor geleerd hebben, zij maken de keuze." Maandag maakt bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie bekend voor de Nations League Final Four. Op woensdag 14 juni speelt Nederland de halve finale tegen Kroatië.