<
>

Geen bier voor harde kern AZ bij kraker tegen PSV

Pro Shots

AZ heeft een aantal maatregelen genomen naar aanleiding van de rellen na het duel met West Ham United. Op de Van der Bentribune is voor en tijdens de wedstrijd geen bier te koop, maar direct na het laatste fluitsignaal alweer wel. Bij een paar vakken zullen er netten hangen. Eerder maakten de Alkmaarders al bekend dat er 43 stadionverboden zijn uitgedeeld.

Reacties
Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ reageert op de clubwebsite: “Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer. AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van."

Naast de zichtbare maatregelen zullen er ook wat onzichtbare maatregelen worden genomen, meldt AZ. Burgemeester van Alkmaar Anja Schouten: "De maatregelen zijn helaas noodzakelijk. Enerzijds om een signaal af te geven dat een incident als tegen West Ham niet meer mag gebeuren, anderzijds om voor de voetballiefhebbers een veilig en goed bezoek aan AZ - PSV te organiseren. Zodat voetbal beleefd kan worden zoals dat hoort: gezellig voor iedereen."

AZ - PSV zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 3.