<
>

Noppert maakt rentree tegen Go Ahead Eagles

Pro Shots

Andries Noppert maakt zondag zijn rentree bij sc Heerenveen. De doelman, die eind vorig jaar eerste keuze was van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal op het WK, stond sinds eind januari aan de kant met een liesblessure. De 29-jarige Fries hoopte eerst zonder ingreep te kunnen herstellen, maar vorige maand bleek een operatie toch nodig.

Trainer Kees van Wonderen geeft Noppert in de laatste competitiewedstrijd tegen zijn oude ploeg Go Ahead Eagles direct een basisplaats. "De laatste anderhalve week traint hij mee met de groep. Nu is hij klaar voor een rentree", aldus de coach. "Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat ‘ie er klaar voor is."

Xavier Mous was de voorbije vier maanden de vervanger van Noppert en had graag de laatste wedstrijd, waarin sc Heerenveen een plek in de play-offs voor Europees voetbal hoopt veilig te stellen, ook gekeept. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld. Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans", zegt Van Wonderen.

Morgen ziet u een uitgebreid interview met Andries Noppert en Kees van Wonderen op onze website en in ESPN Vandaag. De wedstrijd tussen Heerenveen en Go Ahead Eagles is zondag vanaf 14:30 uur LIVE te zien op ESPN Extra. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur.