<
>

Jansen kijkt uit naar kraker tegen PSV: "Dit is waar je voor speelt"

Zondag staat in Alkmaar de kraker tussen AZ en PSV op het programma. Op de laatste speeldag in de Eredivisie staat er nog veel op het spel voor beide ploegen. AZ gaat nog vol voor plek drie, en dus de voorronde van de Europa League, en PSV moet alle zeilen bijzetten om de voorronde van de Champions League-plek veilig te stellen. Trainer van AZ, Pascal Jansen, kan niet wachten. "Dit is waar je voor speelt", aldus de oefenmeester.

Jansen moet met AZ winnen van PSV en dan is het afhankelijk van wat Ajax doet in Enschede. Mocht AZ winnen van PSV en Ajax verliezen van Twente, dan is AZ de nummer drie van de Eredivisie. Ook kan het bij winst op PSV verantwoordelijk zijn voor een eventuele tweede plaats van Ajax en dus een derde plaats voor PSV. Genoeg om voor te spelen dus, ziet ook Jansen. "Wij spelen thuis, wij spelen tegen PSV en we willen van elke tegenstander winnen. Nu staat er ook nog iets moois op het spel."

Bij tegenstander PSV is het op dit moment absolute chaos. Trainer Ruud van Nistelrooij stapte, met nog één wedstrijd voor de boeg, op bij de Eindhovenaren. Fred Rutten neemt het daarom eenmalig over op de bank bij PSV. Jansen leeft mee met zijn collega Van Nistelrooij. "Ik vind het vooral heel vervelend voor Ruud. Ik heb hem als mens heel hoog zitten en het betekent heel wat als je in deze fase, met nog één zo'n belangrijke wedstrijd, zo'n keuze maakt. Dus ik vind het vooral heel spijtig voor Van Nistelrooij. Het is een vervelende situatie voor PSV, want het is een aparte situatie. Maar wij concentreren ons op onszelf."

"De trainer zit bij wijze van spreken nog geen twee tellen in de auto naar huis toe en dan komen er al allemaal lijstjes voorbij" Jansen over vermeende interesse PSV

Een van de namen die in Eindhoven wordt genoemd als opvolger van Van Nistelrooij is die van Pascal Jansen. "Dat is inherent aan de voetballerij", aldus Jansen zelf. "De trainer zit bij wijze van spreken nog geen twee tellen in de auto naar huis toe en dan komen er al allemaal lijstjes voorbij. Het is wat het is en het zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Een vervolgstap voor mij is nu niet aan de orde. Op dit moment is aan de orde dat wij zondag tegen PSV spelen en we spelen om de derde plek. Dat is waar alle aandacht naartoe gaat.''

Vertrouwen in een goede afloop tegen PSV is er in Alkmaar in ieder geval genoeg. Jansen verwacht winst en dan is het afwachten wat de concurrentie doet. "Ik ga er vanuit dat wij er hier in Alkmaar zondag drie punten kunnen bijschrijven. Dan eindigen we op 70 punten en hebben we het redelijk gedaan. Laten we dan hopen dat de concurrentie punten verspeelt, waardoor wij op de derde plek eindigen."