<
>

Slot verlengt contract bij Feyenoord met een jaar

Arne Slot heeft zijn contract bij Feyenoord met een seizoen verlengd. De trainer van de landskampioen staat nu tot medio 2026 onder contract in De Kuip. De coach liet vrijdag tevens weten dat er voor volgend jaar geen clausule in zijn contract staat.

Slot legde tijdens het persmoment uit waarom hij Feyenoord trouw blijft. "Niet in de laatste plaats vanwege het spelen van Champions League-voetbal en het fantastische werken met de mensen hier. Privé heb ik het ongelooflijk goed naar mijn zin."

De afgelopen weken werd veel gespeculeerd over de toekomst van Slot. Hij werd nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur, dat zo'n zeven miljoen euro wilde betalen voor Slot, maar de succestrainer weigert de namen van de geïnteresseerde clubs te noemen. "Een week of zes voor het einde van de competitie kwam Dennis te Kloese (algemeen directeur Feyenoord, red.) naar mij om te zeggen dat hij graag met mij wilde spreken, omdat ze heel graag wilden verlengen. We hebben met elkaar gezeten en ik heb gezegd dat ik pas een keuze zou maken nadat we eventueel kampioen zouden worden", aldus Slot. "Er hebben zich geïnteresseerde clubs voor mij gemeld, maar je zal van mij geen namen horen. Daar heb ik na het seizoen ook gesprekken mee gevoerd."

Pimenta

Maar donderdagochtend kwam naar buiten dat Slot in Rotterdam blijft. "Afgelopen dinsdagochtend heb ik besloten bij Feyenoord te blijven. Dat heb ik eerst aan mijn stafleden kenbaar gemaakt, en mijn zaakwaarneemster (Rafaela Pimenta, red.) uiteraard aan de geïnteresseerde clubs. Dinsdagavond is er een berichtje naar Dennis te Kloese gegaan om te vertellen dat de afspraak van woensdag, in tegenstelling tot wat men dacht, zou gaan over het voorstel dat hij mij gedaan had."

"Het gesprek van woensdag is door Rafaela begonnen met dat ik sowieso bij Feyenoord zal blijven en dat zij op geen enkele wijze het gevoel moesten hebben dat geïnteresseerde clubs gebruikt werden in de onderhandelingen van die dag”, vervolgt de coach. "Dennis verdient credits voor alles wat er bij deze club gebeurt. Maar de enige persoon die besloten heeft dat ik nog bij Feyenoord ben, ben ik."