<
>

Michael Reiziger nieuwe coach Jong Oranje

Pro Shots

Michael Reiziger is vanaf volgend seizoen de trainer van Jong Oranje. Hij is de opvolger van Erwin van de Looi, die afzwaait als coach van Jong Oranje na het EK deze zomer. De 50-jarige Reiziger was de afgelopen vier seizoenen assistent-trainer bij Ajax. Hij tekent een contract tot en met het EK van 2025.

Reiziger is blij met de nieuwe stap in zijn carrière. "Ik ben vereerd dat ik deze kans krijg", zegt Reiziger via de KNVB. "Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.''

Nigel de Jong, die sinds januari van dit jaar werkzaam is als directeur topvoetbal bij de KNVB, denkt dat Reiziger het meeste uit de ontwikkeling van de talenten bij Jong Oranje kan halen. ''Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen."

Komende maand speelt Jong Oranje het EK onder leiding van Erwin van de Looi. Het kampioenschap, dat wordt afgewerkt in Georgië en Roemenië, start op 21 juni.