<
>

"Bij een vertrek van Slot had Feyenoord toch weer een beetje opnieuw moeten beginnen"

Het aanblijven van trainer Arne Slot bij Feyenoord geeft de ambities van de topclub in Rotterdam-Zuid weer. Daarover zijn analisten Mario Been, Hans Kraay junior en ESPN-presentator Sinclair Bischop het eens. Been: “Ik ben blij dat Slot inziet dat trainer bij Feyenoord zijn helemaal niet zo slecht is."

Zo gaat Slot zijn derde jaar in als trainer van de Rotterdammers. Met Champions League-voetbal in De Kuip voor de boeg en een competitie waarin straks twee directe tickets voor het miljardenbal worden verdeeld, staat Feyenoord grandioze uitdagingen te wachten. “Die worden wel met een stabiele basis aangegaan. Ik denk dat dit momenteel voor Feyenoord het beste is. Zeker gezien je de andere topclubs ziet aanmodderen met hun coaches”, aldus Been die daarmee doelt op Ajax en PSV.

'Nooit meer bellen'
De geruchten over een vertrek van Slot naar Tottenham Hotspur waren de laatste dagen zeer groot. Kraay junior begrijpt niet waarom Slot zo lang heeft gewacht met het geven van duidelijkheid: “Hij had ook op de Coolsingel kunnen roepen dat ‘ie blijft. Dan waren 150.000 mensen tegen de Euromast gesprongen. Hij was gewoon nieuwsgierig en heeft de deur niet resoluut dicht willen gooien. Slot was niet overtuigd om 100% zekerheid aan de fans te geven.”

“Er mag wat mij betreft nu van Feyenoord geëist worden, dat ‘ie – welke topclub uit Europa er ook komt – niet meer half augustus alsnog vertrekt”, aldus Kraay junior. Over de afkoopsom van zeven miljoen euro die de Spurs over zouden hebben om Slot los te weken bij Feyenoord, is Kraay junior ook duidelijk: “Dat is het grootste lachertje van de laatste tien jaar. Die Londenaren gooien zo driehonderdmiljoen euro de goot in, maar voor een gewenste trainer hebben ze zeven miljoen euro over. Als ik mevrouw Rafaela Pimenta was – de zaakwaarnemer van Slot, die bekend staat als harde onderhandelaar – zou ik zeggen: nooit meer bellen met zo’n fooi.”

'Stabiele basis'
Sinclair Bischop ziet dat Feyenoord met een lichte voorsprong op de andere topclubs richting het nieuwe seizoen toewerkt: “Bij een vertrek van Slot had Feyenoord toch weer een beetje opnieuw moeten beginnen. Nu weet je wat je hebt – heeft de club een stabiele basis staan met spelers die mede door Slot zijn gehaald – en dus is dit heel belangrijk nieuws.” Mario Been: “Het is nu heel rustig bij Feyenoord, dat is weleens anders geweest. Ongetwijfeld zullen er nieuwe afspraken in het contract met Slot zijn gemaakt, zodat hij wellicht na dit seizoen makkelijker kan vertrekken. Dat is ook prima zo, nu kan de club in ieder geval verder."

Bischop: “Als Premier League-clubs doorpakken, dan ben je normaal natuurlijk kansloos. Slot had zelf ook wel oren naar een buitenlands avontuur. Door goed werk van Te Kloese en het feit dat Feyenoord nu ook echt iets te bieden heeft aan Slot, zag het plan er goed uit.” En dus kan Feyenoord zich opmaken voor een seizoen waarin de verwachtingen hooggespannen zullen zijn.

Feyenoord – Vitesse zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 2.