<
>

Eredivisie-topscorer Kalma tekent tot 2026 bij Wolfsburg

ANP

Fenna Kalma maakt komend seizoen de overstap naar VfL Wolfsburg. De spits van FC Twente kende een topseizoen waarin ze in totaal 30 keer wist te scoren. Daarmee is ze met afstand de topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Dit is ook Champions League-finalist Wolfsburg niet onopgemerkt gebleven.

Al twee seizoenen op rij werd Kalma, in dienst van FC Twente, topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met al meer dan 100 competitiegoals, geeft de 23-jarige spits aan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. "Ik heb een leerzame tijd gehad bij FC Twente. Ik heb mogen samenwerken met mooie mensen, daarvoor ben ik de club dankbaar. Nu ben ik klaar voor een volgende stap in mijn carrière."

Overstap naar grootmacht
Wolfsburg staat bekend als een van de beste vrouwenteams ter wereld. Momenteel staat de ploeg uit Duitsland in de finale van de Champions League tegen FC Barcelona, die wordt gespeeld in Eindhoven. Kalma is blij met de kans die ze krijgt. "Na zeven seizoenen op het hoogste niveau van Nederland te hebben gespeeld, kijk ik ernaar uit om de overstap te maken naar de Duitse competitie. Wolfsburg is al jaren een topclub in het vrouwenvoetbal en ik ben ontzettend blij om daar aan de slag te gaan."

Kalma tekent een contract tot medio 2026 bij Wolfsburg, de club waar ook landgenoten Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms spelen.