<
>

'Totaal verrast' Tottenham Hotspur had kleine zeven miljoen euro over voor Arne Slot

Pro Shots

Tottenham Hotspur beleeft een ‘grote teleurstelling’ in de zoektocht naar een nieuwe trainer, zo meldt James Olley van ESPN FC, die Spurs intensief volgt. Volgens zijn informatie had de club uit Noord-London zo’n zeven miljoen euro over voor de diensten van Arne Slot. Ondanks de droom van Slot om in de Premier League aan de slag te gaan, heeft hij besloten om bij Feyenoord te blijven.

Tottenham Hotspur zit al sinds 27 maart zonder hoofdtrainer. Antonio Conte werd ontslagen en tijdelijk opgevolgd door zijn assistent – die er even later ook uit vloog – en Ryan Mason, die voor de tweede keer tijdelijk de honneurs waarneemt. In de zoektocht naar een nieuwe manager lieten ze hun oog vallen op de 44-jarige oefenmeester uit Bergentheim.

James Olley, die namens ESPN FC de Noord-Londenaren op de voet volgt, hoorde vanochtend dat de huidige nummer acht van de Premier League omgerekend zo’n kleine 7 miljoen euro wilde betalen voor de Feyenoord-trainer. Door het besluit van Slot om zijn huidige club trouw te blijven, zijn ze bij Tottenham ‘totaal verrast’. Zo loopt de oud-club van onder anderen Rafael van der Vaart voor de tweede keer een blauwtje in De Kuip. Eerder werd al bekend dat ook algemeen directeur Dennis te Kloese ‘nee’ heeft gezegd om Fabio Paratici op te volgen bij de Spurs.

Tottenham schakelt nu door naar andere potentiële kandidaten. Volgens ESPN UK staan de momenteel clubloze Luis Enrique en Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso bovenaan het lijstje, al heeft Alonso laten weten dat hij in Leverkusen wil blijven.

Tottenham Hotspur is om een reactie gevraagd maar wil niet reageren.