<
>

Hans van Breukelen: "Voor iedereen bij PSV een flutdag"

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij heeft ook oud-gedienden van PSV verrast. Hans van Breukelen (ruim 300 wedstrijden in dienst van PSV) en Berry van Aerle (ruim 280 wedstrijden voor PSV) reageren eensgezind op het nieuws. "Het is voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt een flutdag."

Van Breukelen, op dit moment onderdeel van de RvC van PSV, baalt behoorlijk van het vertrek van de trainer. "Ik heb een heel naar en vervelend gevoel aan deze dag overgehouden. Allereerst voor Ruud van Nistelrooij. Ik weet met wat voor ambitie en gedrevenheid hij is gestart hier. Als je dan besluit om de handdoek in de ring te gooien, dan denk ik dat het voor hem een moeilijke beslissing is geweest. Ook voor ons, als PSV, is dit vervelend. Wij waren al bezig met volgend seizoen en dan is dit een nare stap."

Bij Van Aerle (op dit moment werkzaam als scout bij PSV) bloedt het PSV-hart. "Dat bloedt zeker. Ik heb altijd goed gewerkt met Van Nistelrooij. Wat er precies is gebeurd, is voor mij ook gissen. Daar kan ik weinig over zeggen, maar met Van Nistelrooij vertrekt er wel weer een icoon."

Een ding is zeker; voor PSV is dit een dag om snel te vergeten, vindt ook Van Breukelen. "Laten we eerst de wedstrijd van zondag tegen AZ proberen te winnen en dan zullen we verder zien. Het is gewoon voor Ruud, voor PSV en iedereen die PSV een war hart toedraagt een flutdag."