<
>

Ajax-talent Regeer voor vier jaar naar Twente

Pro Shots

Youri Regeer maakt de overstap van Ajax naar FC Twente, zo bevestigen bronnen aan ESPN. De 19-jarige middenvelder is de eerste aanwinst voor de Tukkers voor het nieuwe seizoen en moet zo'n 1 miljoen euro gekost hebben. Regeer tekent voor vier jaar in Enschede, maar Ajax heeft een terugkoopclausule bedongen.

Bij Twente moet Regeer een mogelijke vervanger worden van Ramiz Zerrouki, die deze zomer vertrekt naar landskampioen Feyenoord. Ook kan het multifunctionele talent rechtsachterin uit de voeten. Afgelopen winter leek de nieuwe speler van Twente ook al op weg naar het Oosten, maar op het laatste moment sloeg hij een verhuurperiode bij FC Emmen toch af. Een half jaar later ontbreekt het toch aan perspectief voor het talent en is een permanente transfer bespreekbaar.

De deal is een primeur in zowel Amsterdam als Enschede. Waar het bij Ajax voor nieuwe technisch directeur Sven Mislintat de eerste uitgaande transfer is, is het voor Arnold Bruggink de eerste binnenkomende transfer als eindverantwoordelijke bij FC Twente. Aankomend weekend staan de twee ploegen tegenover elkaar als Regeer voor het laatst deel zal uitmaken van de selectie van Ajax.