<
>

Stevens na vertrek Van Nistelrooij: "Spelers komen nu nog meer onder druk te staan"

Pro Shots

Huub Stevens is verrast door het vertrek van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV. De Eindhovense club meldde woensdag dat de trainer is opgestapt, vier dagen voor het cruciale duel met AZ. Van Nistelrooij liet woensdagochtend aan PSV weten dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan.

"Ik wist niet dat er zoveel zaken speelden waardoor er nu een besluit genomen is. Wij weten niet precies wat er besproken is", laat Stevens, voormalig speler en trainer van PSV, weten. "De problemen waren blijkbaar zodanig dat hij niet heeft willen wachten. Er zal toch iets aan ten grondslag hebben gelegen."

"Over het hele seizoen genomen, zag je geen echte vooruitgang. Ze waren te veel afhankelijk van momenten van Xavi Simons. Als je daarvan afhankelijk bent, is dat magertjes", aldus Stevens. "Als je de laatste wedstrijd ziet (tegen sc Heerenveen, red.), dan waren er weinig creatieve ideeën. Daar word je als trainer op aangesproken, lijkt me. Ik had gedacht dat PSV verder zou zijn."

Stevens toont zich kritisch op het spel van PSV dit seizoen. "De ontwikkeling was niet zodanig dat ik in een hoerastemming zou kunnen komen. In de laatste wedstrijden zie je wel iets terug, maar toch te weinig gezien de kwaliteiten die de spelers hebben. Of je de trainer daar op moet afrekenen? Je kan het eventueel ook bij de spelers leggen."

Beschadigd

Na het vertrek van trainer Mark van Bommel eind 2019 is er dus opnieuw een clubicoon beschadigd geraakt. "Dat vind ik heel erg jammer", zegt Stevens. "Je moet een jonge trainer vertrouwen blijven geven. Deze jongens komen net kijken. Ze hebben dan wel in de top gespeeld, maar als trainer is het anders, zeker als trainer van PSV. Je weet dat een jonge trainer zich nog moet ontwikkelen. Die ruimte krijgen ze op wat voor manier dan ook niet."

PSV kent dus een bijzonder onrustige aanloop voor het cruciale duel met AZ. "Stel dat de spelersgroep niet tevreden was, dan kan de groep het laten zien zondag", aldus Stevens, die denkt dat PSV veel moeite zal hebben met de nummer vier van de Eredivisie. "Deze onrust neem je toch mee. Spelers komen nu nog meer onder druk te staan."

AZ - PSV is zondag om 14:30 uur te zien op ESPN 3.