<
>

Simons over Van Nistelrooij: "Ik ben je voor eeuwig dankbaar"

ANP

Xavi Simons laat in een tweet weten dat hij Ruud van Nistelrooij voor eeuwig dankbaar is dat hij als trainer heeft bijgedragen aan het realiseren van zijn dromen. Eerder vandaag werd duidelijk dat de hoofdtrainer van PSV per direct vertrekt bij de club.

Simons zag het vertrek als aanleiding voor het plaatsen van een tweet. "Bedankt dat je mij een betere speler hebt gemaakt en me hebt geholpen een van mijn dromen te verwezenlijken, namelijk het bereiken van het Nederlands Elftal." Daarnaast wenst Simons hem veel succes in de toekomst.

Onvrede vanuit selectie
Eerder maakte een zestal spelers volgens De Telegraaf hun onvrede over het functioneren van de hoofdtrainer kenbaar bij de clubleiding. Simons was des duivels dat zijn naam werd genoemd in relatie tot de onvrede. Hij stond dan ook direct voor de neus van de trainer om duidelijkheid te geven, concludeert Marco Timmer van VI.

Aankomende zondag speelt PSV een belangrijke wedstrijd tegen AZ in de strijd om plek twee. Fred Rutten neemt tijdelijk het roer over nu Van Nistelrooij kenbaar heeft gemaakt per direct te vertrekken bij PSV.