<
>

Van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV

Pro Shots

Ruud van Nistelrooij stopt per direct als trainer van PSV. De 46-jarige oefenmeester stapt vier dagen voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ op nadat er verhalen naar buiten kwamen over kritiek van bepalende spelers op zijn functioneren. Assistent-trainer Fred Rutten neemt, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als hoofdtrainer over.

Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen bij PSV. De voormalig spits won de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker, maar het hele jaar bestonden er twijfels over de manier van spelen en de kwaliteit van het veldspel van de ploeg uit Eindhoven. Van Nistelrooij meldde woensdagochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan. Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf.

PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats.