<
>

Kampioensdiner: Prijsuitreiking Keuken Kampioen Divisie

Terwijl de Keuken Kampioen Play-Offs in volle gang zijn, eerst bondscoach Ronald Koeman woensdagavond in Veghel de smaakmakers van de Keuken Kampioen Divisie. Dat gebeurt tijdens het Kampioensdiner, waarbij meerdere prijzen worden uitgereikt.

Beste Speler
Thomas van den Belt (PEC Zwolle) is verkozen tot Beste Speler. De middenvelder had een bepalende rol bij de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Mede dankzij Van den Belt promoveerde PEC Zwolle naar de Eredivisie. Hij speelde zich in de kijker bij Feyenoord en tekende in Rotterdam-Zuid een contract voor vier jaar. Van den Belt beleefde een emotioneel afscheid bij 'zijn' PEC Zwolle en was in tranen na de laatste wedstrijd voor zijn jeugdliefde.

Beste Trainer
Lange tijd was PEC Zwolle op weg naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Uiteindelijk liep PEC de titel mis, maar de missie was toen al geslaagd. Dick Schreuder heeft de club terug naar de Eredivisie geleid en dat levert hem de titel 'Beste Trainer' op. PEC Zwolle kreeg meer dan eens de complimenten voor het spel, en dat straalde natuurlijk af op de hoofdtrainer.

Topscorer
PEC Zwolle passeerde net niet de grens van honderd doelpunten. Desondanks heeft de ploeg wel de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis. Lennart Thy maakte 23 van de in totaal 99 doelpunten van de club en bleef daardoor Dylan Vente (Roda JC, 21 goals) en Samuel Armenteros (Heracles, 17 goals) voor.

Beste Keeper
Voor Michael Brouwer zijn het mooie weken. De doelman werd kampioen met Heracles Almelo en is nu ook verkozen tot Beste Keeper. En opvallend; Brouwer promoveerde voor het tweede seizoen op rij naar de Eredivisie. Vorig seizoen lukte het met FC Emmen, deze jaargang slaagde hij dus in die missie met Heracles Almelo. Brouwer miste dit seizoen geen minuut in de Keuken Kampioen Divisie en beleefde met Heracles uitstekende slotweken. In de laatste zes wedstrijden kreeg hij slechts een tegendoelpunt.

Beste Talent
In het jaar van zijn doorbraak is Ruben van Bommel (MVV Maastricht) verkozen tot Beste Talent. 'De zoon van' kan uitstekende statistieken overleggen. In 31 duels in de Keuken Kampioen Divisie kwam Van Bommel tot vijftien doelpunten, en dat als achttienjarige. Of hij ooit zo succesvol wordt als vader Mark moet nog blijken. Maar Van Bommel heeft zich wel in de kijker gespeeld bij meerdere clubs. Voordat hij eventueel een stap hogerop maakt, is het talent nog met MVV op jacht naar promotie in de Keuken Kampioen Play-Offs. Onder toeziend oog van zijn vader, en zijn opa Bert van Marwijk.