<
>

Twente-icoon Brama hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Pro Shots

Wout Brama zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De aanvoerder speelde meer dan vierhonderd officiële wedstrijden voor de Tukkers. Brama won met FC Twente alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn.

Dankbaar
Dinsdagmiddag deelde Brama het nieuws aan zijn teamgenoten: ''Het is mooi geweest. Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen", aldus Brama op de clubwebsite.

Plannen voor de toekomst heeft de 36-jarige Brama nog niet helemaal uitgestippeld: "Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik nu wil gaan doen. Het moet bij mezelf en de club langzaam een plek krijgen. We gaan met elkaar in gesprek over de toekomst. Het ligt voor de hand dat ik aan FC Twente verbonden blijf. Ik vind het mooiste dat ik bij de club waar ik ben opgegroeid en supporter van ben, veel mooie momenten heb mogen maken en prijzen heb gewonnen. Daar ben ik FC Twente heel dankbaar voor.”

Komende zondag is er op het veld een speciaal moment voor Wout Brama om hem te bedanken namens FC Twente. De club gaat met Brama in gesprek om hem komend seizoen een afscheid te geven dat past bij zijn carrière.

FC Twente - Ajax zie je zondagmiddag 14:30 uur LIVE op ESPN 4.