<
>

NAC Breda fantaseert over de Eredivisie: "Dromen mag altijd"

Zes ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie mogen dromen van promotie naar de Eredivisie. Dat moet dan gebeuren via de play-offs. Eén van die clubs is NAC Breda. “Mijn doel vanaf de eerste dag was play-offs halen”, blikt trainer Peter Hyballa terug op zijn komst.

Play-offs halen
Op welke manier de club uit Breda de play-offs zou bereiken, maakte de trainer niets uit. “Of we nou vierde, vijfde of achtste werden, play-offs halen zat altijd in mijn hoofd.” Toch kreeg het team tegenvallers te verwerken met onder andere blessures. “Ik heb altijd gedacht dat we het zouden halen. Ik heb altijd in het team en in mijzelf geloofd”, zegt Hyballa.

Complimenten aan Hyballa
Het bereiken van de play-offs is volgens keeper Roy Kortsmit te danken aan één iemand in het bijzonder. “Dat komt mede door Hyballa.” Hoe dat komt, weet de sluitpost ook. “Iedereen is super gemotiveerd om alles te laten zien. Hij zet iedereen op scherp en is fel in zijn trainingen.”

Dromen over de Eredivisie
Dinsdagavond rolt de bal in het Rat Verlegh Stadion. Dan treden de Bredanaars in hun eerste wedstrijd van de play-offs aan tegen MVV Maastricht. Droomt Hyballa op zijn hotelkamer dan ook al een beetje van de Eredivisie? “Ik droom ook over andere dingen, maar die zijn niet serieus”, grapt de oefenmeester. “Kijk, ik ben hier teruggekomen en iedereen droomt dan natuurlijk. Deze club wil natuurlijk altijd in de Eredivisie spelen. De komende wedstrijden worden fifty-fify-wedstrijden.” Maar ook Hyballa geeft uiteindelijk toe aan die ene droom. “Dromen mag altijd, dromen is fantastisch”