<
>

Siem de Jong zwaait af met droomwedstrijd: "Dat maakt het nog specialer"

Siem de Jong nam vanavond afscheid van het profvoetbal bij zijn jeugdclub De Graafschap. De 34-jarige maakte met twee doelpunten een droomwedstrijd van zijn laatste optreden in het betaald voetbal.

Na een kwartier opende De Jong de score tegen FC Den Bosch en 21 minuten was het nog een keer raak voor de middenvelder. Nadat de wedstrijd een tijdje werd gestaakt, doordat er bier op het veld werd gegooid door de supporters van Den Bosch, werd er met een publiekswissel afscheid genomen van De Jong in Doetinchem. Zijn vrouw en kinderen onthaalden hem nadat hij de kant had bereikt.

Afscheid
"Het was een jongensdroom om hier te kunnen afsluiten", vertelt De Jong na zijn laatste wedstrijd. "Als je dan zo'n wedstrijd speelt, dat maakt het nog specialer."

Via de jeugd van De Graafschap maakte De Jong een overstap naar Ajax, waarmee hij vier keer de landstitel won, een KNVB Beker en de Nederlandse Supercup. Na zijn tijd in Amsterdam speelde De Jong ook voor Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati en sc Heerenveen en kwam hij tussendoor nog een keer terug bij de Amsterdammers.