<
>

Keuken Kampioen Play-Offs: de route naar Eredivisie-voetbal

ESPN

Nu de laatste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn gespeeld, is duidelijk hoe de weg naar de Eredivisie er voor de zes clubs uitziet. Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn al verzekerd van Eredivisie-voetbal aankomend seizoen. Almere City, Willem II, MVV Maastricht, NAC Breda, VVV-Venlo en FC Eindhoven hopen via de Keuken Kampioen Play-Offs promotie af te dwingen. Vanaf 22 mei tot 11 juni zijn alle Play-Off wedstrijden LIVE te zien op ESPN.

Voorafgaand aan speelronde 38 in de Keuken Kampioen Divisie waren alle zes clubs al zeker van deelname. Wel was het stuivertje wisselen qua eindklassering, dat weer gevolgen had voor het speelschema van de Keuken Kampioen Play-Offs.

Keuken Kampioen Play-Offs LIVE op ESPN
De nummer drie uit de competitie, Almere City, neemt het in de eerste ronde van de Play-Offs op tegen de nummer acht, FC Eindhoven. Door de goede uitgangspositie heeft Almere City het thuisvoordeel, waardoor zij het eerste duel op 22 mei om 20:00 uur naar Eindhoven gaan en de terugwedstrijd op 26 mei thuis spelen.

Op 23 mei nemen de nummers vier en zeven het om 18:45 uur tegen elkaar op. In het tweeluik tussen Willem II en VVV-Venlo hebben de mannen van Reinier Robbemond het thuisvoordeel, waardoor zij de terugwedstrijd op 27 mei in het Koning Willem II Stadion spelen.

MVV Maastricht - NAC Breda is het laatste affiche in de eerste ronde. MVV gaat op 23 mei om 21:00 uur eerst op bezoek in het Rat Verlegh Stadion, waarna op 27 mei in Maastricht de beslissing valt tussen de nummers vijf en zes. Beide clubs kennen in principe de lastigste route naar de Eredivisie, omdat de winnaar van dit tweeluik als eerste de nummer 16, van de Eredivisie tegenkomt. Door de overwinning van Feyenoord op bezoek bij FC Emmen speelt de ploeg van Dick Lukkien tegen de winnaar van dat tweeluik.