<
>

De laatste van Dick Advocaat, toch? "Is dat zo?"

Dick Advocaat stond vrijdagavond voor de laatste keer als ADO Den Haag-trainer langs het veld tegen Jong AZ. De trainer heeft in het verleden al meerdere keren gezegd definitief te gaan stoppen, maar kwam altijd weer opduiken om clubs uit de brand te helpen. Na vanavond is het echt klaar volgens Advocaat.

"Ik heb een prachtige carrière gehad die op een gegeven moment ophoudt en dat is dus vandaag", aldus Advocaat voorafgaand aan de wedstrijd. Het verleden leert echter dat Advocaat vaker is gezwicht voor een nieuwe klus nadat hij heeft gezegd te stoppen. "Fysiek voel ik me nog goed. Ik laat alles op me afkomen. Iedereen wil weten of ik wel of niet ga stoppen, dus ik zeg maar gewoon dat ik stop."

Maar ook na de wedstrijd tegen Jong AZ bleef Advocaat bij zijn woorden. "Dit was het laatste."

Advocaat bleef doorgaan
In 2010 kondigde De Kleine Generaal al aan dat AZ zijn laatste klus als clubcoach zou zijn, maar daarna stond hij nog aan het roer bij PSV, AZ (keerde hij terug), Sunderland, Fenerbahçe SK, Sparta, FC Utrecht, Feyenoord (2x) en dan nu 'echt' voor het laatst bij ADO Den Haag.

Daarnaast was Advocaat na zijn eerste vertrek bij AZ tussendoor ook nog bondscoach van Rusland, Servië, Nederland en Irak. Keer op keer vertelde hij bij zijn afscheid dat het tijd was om met pensioen te gaan.

Voetbal op Vrijdag
Hans Kraay jr. denk niet dat de trainer zijn loopbaan als trainer na ADO Den Haag gaat beëindigen. "Dick gaat gewoon door", zegt Kraay jr. bij Voetbal op Vrijdag. "Hij gaat niet meteen solliciteren, maar hij kan niet stoppen. En waarom zou je dan ook stoppen? Hij is er nog niet klaar mee."