<
>

Eenhoorn na rellen op tribune: "Excuses aan West Ham"

Supporters van AZ hebben donderdag de hoofdtribune van het AFAS Stadion bestormd. Daar zochten ze de confrontatie met fans van West Ham United. Dat gebeurde direct na afloop van het duel tussen de twee clubs in de halve finale van de Conference League. AZ verloor met 1-0 en liep daardoor de finale mis.

De fans zaten achter het doel van AZ en braken door een hek. Daarna renden ze naar de Britse fans die juichten omdat hun club de finale had gehaald. Er werden flink wat klappen uitgedeeld. Enkele spelers van West Ham, onder wie aanvoerder Declan Rice, sprongen over de boarding om hun supporters te helpen.

Robert Eenhoorn stond na afloop voor de camera en gaf tekst en uitleg. "Het was hectisch. Ik hoopte dat het nog enigszins rustig bleef. Dit was niet goed, heel slecht. Onze excuses ook naar West Ham United dat dit gebeurt is. Vorige week maakten we dit ook mee bij hun, maar dat was niet zo erg. Toen hebben we het kunnen voorkomen, voordat het echt erg werd. Nu braken er wel jongens door het hek heen. Uiteindelijk stonden er ook nog spelers van hen tussen. Dan hoop je natuurlijk al helemaal niet dat daar iets mee gebeurt. Ik snap dat als er familieleden tussen staan, dat je ze verdedigt. Ik had hetzelfde gedaan", aldus de algemeen directeur van AZ.

Politie en stewards waren vrij snel ter plaatse om verdere confrontatie te voorkomen. Na een kleine tien minuten keerde de rust in het stadion terug. Andere supporters van AZ lieten met gefluit hun onvrede horen over het wangedrag van een deel van hun aanhang.

Vorige week verloor AZ de uitwedstrijd in Londen met 2-1. Familieleden van spelers en van leden van de technische staf van AZ werden toen in de eerste helft belaagd toen ze juichten om een doelpunt voor hun club.