<
>

LIVE: Tweede helft van start in Alkmaar

AZ speelt vanavond om 21:00 uur een mogelijk historische halve finale in de Conference League. De Alkmaarders moeten een 2-1 achterstand zien weg te poetsen tegen het Engelse West Ham United. Mocht dat lukken, dan gaat de club voor het eerst in 42 jaar naar een Europese finale. In dit liveblog volgen we AZ vanavond op de voet in de jacht op die finaleplaats.

22:00 uur | Tweede helft van start
AZ heeft afgetrapt voor de tweede helft. De ploeg van Jansen heeft nog 45 minuten om de uitschakeling te voorkomen.

21:25 uur | AZ komt met de schrik vrij, Paquetá op de paal
De eerste grote kans van de wedstrijd is voor West Ham. Lucas Paquetá snijdt in de 25e minuut naar binnen en kan vrij uithalen. Gelukkig voor AZ raakt de Braziliaan de paal.

21:00 uur | Halve finale van start
West Ham heeft afgetrapt in het AFAS Stadion. AZ heeft negentig minuten de tijd om de 2-1 achterstand van het heenduel om te buigen.

20:45 uur | Jansen over opstelling voor halve finale

20:40 uur | "Ons museum is mooier dan het echte AZ-museum"

20:30 uur | AZ-fans hoopvol: "Alles voor finale al geboekt"

20:00 uur | Selectie AZ massaal verwelkomd door fans
AZ is inmiddels aangekomen bij het stadion en moest daarvoor door een enorme horde met uitzinnige fans.

19:51 uur | Fans AZ hebben er zin in: "Het wordt een groot gekkenhuis"
De supporters van AZ melden zich langzamerhand bij het AFAS Stadion en kunnen niet wachten om hun ploeg te zien spelen. "Het wordt een groot gekkenhuis", aldus de supporters.

19:30 uur | Karlsson en Kerkez terug in basis AZ
De elf namen die het voor AZ moeten doen zijn bekend. Zo keren Jesper Karlsson en Milos Kerkez terug in de basis bij de Alkmaarders. Myron van Brederode, die in Londen op de plek van Karlsson stond, verkast naar de rechterflank. Hij vervangt daar Jens Odgaard, die niet bij de selectie zit. West Ham United begint met dezelfde elf namen als tijdens het heenduel.

18:45 uur | "Het kan een historische avond worden voor AZ"

17:20 uur | Europees clubrecord voor AZ
AZ begon dit seizoen in de tweede voorronde van de Conference League. Het Europese avontuur begon tegen het Bosnische FK Tuzla City en vanavond tegen West Ham speelt AZ alweer de achttiende Europese wedstrijd van dit seizoen. Dat is een clubrecord.

17:00 uur | AZ op volle sterkte
De voortekenen zijn goed voor AZ, want het team is weer op volle sterkte. Zo ontbraken Jesper Karlsson en Dani de Wit tijdens het heenduel vanwege blessures, en was linksback Milos Kerkez geschorst.

Zij zitten dit keer alle drie bij de selectie en kunnen dus spelen. Er worden dan ook wijzigingen verwacht in de basisopstelling van trainer Pascal Jansen.

17:00 uur | Stand van zaken: West Ham op voorsprong
Vorige week verloor AZ op bezoek in Londen met 2-1 van West Ham United. De Nederlandse club begon nog goed door op voorsprong te komen via een afstandschot van Tijjani Reijnders. In de tweede helft ging het nog mis voor de ploeg van Pascal Jansen. Een benutte strafschop van Saïd Benrahma en een doelpunt van Michail Antonio deden AZ alsnog de das om. De Alkmaarders beginnen dus op achterstand.

De halve finale tussen AZ en West Ham United is vanaf 21:00 uur live te zien op ESPN 2. Een uur eerder start op ESPN 1 en ESPN 2 de voorbeschouwing op deze Europese avond in Studio Europa.