<
>

De Wit en Karlsson fit voor return tegen West Ham: "We willen meer"

AZ leeft op volle sterkte toe naar de beslissende clash met West Ham United in de halve finale van de Conference League. Zo zijn Jesper Karlsson en Dani de Wit weer fit en kunnen ze mogelijk starten. "Ze zitten erbij en iedereen die erbij zit kan spelen", vertelt trainer Pascal Jansen in aanloop naar de return.

De coach van de Alkmaarders geeft nog niet te veel weg. "Ik kijk naar hoe ze erin zitten op dit moment. Dani heeft er veertien weken uit gelegen, dus dat is best veel. Jesper is alweer ruim een maand niet beschikbaar geweest. Dat zijn dingen die je meeneemt. Aan de andere kant zijn ze weer in training en neem je alles weer in overweging."

AZ kan de twee sterkhouders goed gebruiken, want vorige week was West Ham een maatje te groot. In Londen eindigde het heenduel in 2-1 voor de Engelsen, dus AZ heeft in eigen huis wat recht te zetten. Er staat immers een finaleplaats op het spel. "We zijn binnen AZ heel trots dat we dit hebben bereikt, maar we willen meer. Dat moeten we morgen tonen", aldus Jansen.

Vangelis Pavlidis sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Het is voor iedereen een droom om een Europese finale te spelen. We hebben nu een mogelijkheid om zo'n finale te bereiken. Hopelijk lukt het ons en krijgen we de kans om de beker te winnen", vertelt de spits.

De returnwedstrijd AZ - West Ham United is donderdagavond om 21:00 uur live te zien op ESPN 2. Studio Europa begint een uur eerder en is te zien op ESPN 1 en ESPN 2.