<
>

FC Twente Vrouwen na mislopen titel: "Er vallen nog twee prijzen te winnen dus we moeten door"

Door het 1-0 verlies tegen Ajax Vrouwen op 29 april viel de kampioensdroom van FC Twente Vrouwen in duigen. Een bittere pil om te slikken voor de Tukkers, die nog wel in de race zijn om de Eredivisie Cup en de KNVB Beker te winnen.

Er is dus nog tijd voor eerherstel. Renate Jansen geeft aan dat, mochten ze allebei de prijzen binnenslepen, er nog steeds teleurstelling heerst binnen de selectie. “Je speelt gewoon om kampioen te worden. Je hebt veel doelpunten voor, weinig doelpunten tegen en maar twee wedstrijden verloren. Dan is het gewoon enorm zuur”, legt de aanvalster uit.

FC Twente-keepster Daphne van Domselaar vult aan: “We hebben er aan het begin een beetje moeite mee gehad, maar we wisten dat er nog twee prijzen gewonnen konden worden dus we gingen wel gewoon door.” Wel sloeg het bij Van Domselaar in als een bom, toen het kampioenschap definitief uit het zicht was verdwenen. “Het was super zuur, want je hebt er het hele jaar voor gestreden en dat dat mislukt is niet fijn.”

Titanenstrijd
Na de bekerfinale tegen PSV van donderdagmiddag wacht op 29 mei ook de Eredivisie Cup-finale, de kans is groot dat de finale wordt gespeeld tussen Ajax en FC Twente. Beide teams hebben in de eerste wedstrijd namelijk een haast onoverbrugbare voorsprong opgebouwd. Mocht de finale inderdaad uitgevochten worden tussen Ajax en Twente, is dit voor de Tukkers de ultieme mogelijkheid om revanche te nemen.

De bekerfinale tussen FC Twente en PSV kijk je donderdagmiddag LIVE om 16:00 uur op ESPN1. Vanaf 15:30 uur begint de voorbeschouwing.