<
>

Juventus in extremis naast Sevilla, Roma dichtst bij finale Europa League

Soccrates Images

AS Roma heeft een goede eerste beurt gemaakt in de halve finales van de Europa League. De Feyenoord-beul gaat met een voorsprong de return in tegen Bayer Leverkusen en heeft daarmee een goede uitgangspositie voor het behalen van de finale. Sevilla leek ook met een zege van het veld te stappen donderdagavond, maar zag Juventus in de absolute slotfase op gelijke hoogte komen.

Juventus in extremis naast Sevilla
De Europa League en Sevilla blijven een magische combinatie. De Spaanse ploeg liet tegen Juventus bij vlagen weer eens zien waarom het de recordkampioen is. In Turijn kwamen de bezoekers namelijk verdiend op voorsprong. In de 26e minuut gaf Lucas Ocampos een lage voorzet en het was Youssef En-Nesyri die de bal achter Wojciech Szczęsny schoot. Zo kwam Sevilla terecht op voorsprong.

Juve kon in eigen huis geen vuist maken. In de tweede helft kwam Sevilla daarom niet veel in de problemen. Toch ging het in de slotseconde helemaal mis. Juventus kreeg nog een corner, nadat de zes minuten extra tijd al waren verstreken. De hoekschop werd verlengd en vervolgens terug voorgekopt door Paul Pogba. Uiteindelijk was het Federico Gatti die de bal binnenwerkte en de kansen voor een finaleplaats voor Juve een nieuw leven in blies. Een 1-1 gelijkspel, dus de teams beginnen volgende week weer op nul.

Mourinho verslaat oude bekende Alonso
In Rome speelde zich een mooi affiche af tussen twee oude bekenden. Roma - Bayer Leverkusen betekent namelijk ook José Mourinho tegen Xabi Alonso. In hun gezamenlijke tijd bij Real Madrid - tussen 2010 en 2013 - wonnen ze de La Liga, Copa del Rey en Spaanse Supercup. Alonso speelde in totaal 151 wedstrijden onder Mourinho in Madrid.

Alonso kent Mourinho dus goed en zal daarom niet verrast zijn door het spelbeeld. Beide ploegen kregen weinig kansen in de eerste helft en gaven ook weinig weg. Er werd dan ook niet gescoord in de eerste helft. Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Roma deed er alles aan om Leverkusen uit hun spel te halen en in de 62e minuut kwamen de Romeinen op voorsprong via de twintigjarige Edoardo Bove.

Waar Jeremie Frimpong en later Mitchel Bakker als invaller bij Leverkusen in het veld stonden, kwam Georginio Wijnaldum er in de 76e minuut aan de andere kant in. De drie Nederlanders zagen vervolgens dat de score niet meer veranderde, ondanks dat Frimpong de gelijkmaker nog op zijn schoen had. Hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Zo won Roma in Stadio Olimpico met 1-0.