<
>

Internazionale met één been in CL-finale na zege op aartsrivaal AC Milan

Internazionale heeft zich een uitstekende uitgangspositie verworven om de finale van de Champions League te bereiken. Inter was met 2-0 te sterk voor stadgenoot en aartsrivaal AC Milan, dat een thuiswedstrijd speelde. De eindstand was al na 11 minuten bereikt.

Edin Dzeko bezorgde Inter een voortvarende start door al in de 8e minuut de score te openen. De Bosniër volleerde raak met links na een corner van Hakan Calhanoglu. Een paar minuten later was het wederom raak. Henrikh Mkhitaryan mocht zo doorlopen en schoot de bal dwars door het midden binnen. Desondanks had de zo bewierookte keeper Mike Maignan geen antwoord op de inzet.

Na een half uur leek Inter zelfs de kans de krijgen om de 0-3 binnen te schieten, maar zover kwam het niet. De Spaanse arbiter Jesús Gil Manzano oordeelde dat Inter-spits Lautaro Martínez naar de grond was gewerkt, maar na het bestuderen van de beelden vond hij het vergrijp te licht.

De winnaar van het Italiaanse onderonsje neemt het in de eindstrijd op tegen de winnaar van de confrontatie tussen titelhouder Real Madrid en Manchester City. Die clubs speelden dinsdag, in Madrid, met 1-1 gelijk. Volgende week dinsdag wacht de return tussen de twee Milanese clubs.