<
>

Jansen: "Ik zag een ander West Ham spelen dan de voorgaande wedstrijden"

Pascal Jansen kan niet wachten om donderdag met AZ de eerste halve finale van de Conference League tegen West Ham United te spelen. Zondag vloog hij al naar Londen om zijn aankomende rivaal in actie te zien tegen Manchester United. West Ham United sleepte drie belangrijke punten voor handhaving binnen en daarnaast stond Jansen versteld van het spel dat hij zag.

"Ik zag een ander West Ham spelen dan de voorgaande wedstrijden", vertelt Jansen in gesprek met ESPN. "Aan de bal lieten ze dingen zien die veel beter gingen dan voorgaande wedstrijden. In de beginfase durfden ze zelfs hoge pressing in te zetten. Op het moment dat ze de goal te pakken hadden, gingen ze weer in het vertrouwde systeem spelen en achteruit leunen. Dat was interessant om mee te nemen voor onze wedstrijd."

Geboren in Londen
Voor Jansen is dit niet zomaar een wedstrijd, omdat de trainer vijftig jaar geleden in Londen is geboren en zijn moeder ook Engels is. Van jongs af aan volgt hij het Engelse voetbal. "De voetbalbeleving in de Premier League is heel bijzonder. Je voelt het aan alles. Het leeft bij de hele bevolking."

AZ-jeugd
Voor de jeugd van de club uit Alkmaar wordt het ook een bijzondere avond. Jong AZ en AZ Onder 18 worden donderdag ingevlogen om de wedstrijd bij te wonen. "Dat is een mooi cadeautje van de directie geweest om ze te belonen voor de goede prestaties in de Youth League." AZ won op 25 april als eerste Nederlandse club de Youth League.

"Het typeert AZ dat ze dit gebaar maken. Ze zorgen goed voor de mensen en hun spelers. Het is een moment voor de jongens om te zien waar ze zich voor ontwikkelen."

Donderdag volg je de wedstrijd West Ham United - AZ vanaf 21:00 uur live op ESPN 2. Studio Europa begint om 20:00 uur en is te zien op ESPN 1 en ESPN 2.