<
>

Moyes: "Ik heb altijd van Nederlands voetbal gehouden"

West Ham United mag dan wel een degradatiekandidaat in de Premier League zijn, het elftal van David Moyes kijkt met vertrouwen uit naar het tweeluik met AZ. Door een doelpunt van Saïd Benrahma wonnen The Hammers afgelopen weekend van Manchester United. De halve finales van de Conference League tegen AZ komen dus op een goed moment. Trainer van West Ham United David Moyes: "De overwinning geeft vertrouwen, maar we zijn teleurgesteld over de plek waar we staan op de ranglijst."

Europees voetbal
Moyes kijkt uit naar de halve finales tegen AZ. Vorig seizoen gooide West Ham United hoge ogen in de Europa League. Dit seizoen troffen de Londenaren nog geen heel grote clubs. Moyes: "Ik denk dat Europees voetbal voor iedere club iets moois is. Voor supporters is het ook geweldig, wij genieten daar enorm van. Je zit in een mooie positie als je Europees mag spelen, hopelijk kunnen we tegen AZ weer mooie wedstrijden op de mat leggen."

Wedstrijden van AZ zag Moyes niet veel dit seizoen: "Ik denk dat jullie veel beter kunnen inschatten wat wij van AZ kunnen verwachten dan ik. Hetgeen wat ik heb gezien: dat was mooi om te zien, zij doen daar goede dingen met veel jonge spelers. Ze spelen goed voetbal en doen het sterk in de Eredivisie. Ik heb altijd van Nederlands voetbal gehouden: met Johan Cruijff en Ajax. Met Celtic heb ik tegen Ajax gespeeld en daar bewaar ik prachtige herinneringen aan."

Niveau Eredivisie
Linksback Aaron Cresswell heeft vertrouwen in de duels met AZ, zeker na de overwinning tegen Manchester United: "Toch worden dit twee lastige wedstrijden. Ze hebben een heel technisch onderlegde ploeg. De Eredivisie mag dan geen Premier League of La Liga zijn, maar er zitten heel goede teams tussen met fantastische spelers."

West Ham United - AZ zie je donderdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 2.