<
>

Dick Advocaat kritisch op beleidsbepalers: "Alles duurt te lang bij ADO"

Dick Advocaat heeft zich kritisch uitgelaten over de gang van zaken bij ADO Den Haag na het met 4-2 verloren duel tegen Jong Ajax. Dat er door de club niet over contractperikelen gecommuniceerd wordt, stuit tegen de borst van de trainer. “Veel spelers hebben een gezin en willen weten of hun contract doorgaat. Als het niet doorgaat moeten ze verder kunnen kijken naar een andere club”, is Advocaat kritisch.

Transfer Van Breemen
De 75-jarige trainer vindt dat er meer openheid moet komen. Zo geeft Advocaat aan dat Finn van Breemen in de afrondende fase is met FC Basel. “Hopelijk gaat dat door. Hij krijgt de mogelijkheid naar een grote club te gaan, maar het duurt ontzettend lang. Zoals alles bij ADO te lang duurt." Hij is vooral kritisch over de mensen die het beleid bepalen bij de club. "Het is niet alleen ADO, maar de mensen die het geld betalen. En die bepalen ook. Hopelijk hebben ze nu de mogelijkheid om alles te vertellen. Meer openheid te geven over wat er gaat gebeuren. Nu weten we dat we de play-offs niet meer halen, dus vertel het verhaal maar”, bijt de Hagenaar van zich af.

Niet dezelfde fouten maken
Advocaat kijkt al naar volgend seizoen en geeft aan dat het anders moet bij de club. “Nu moeten ze zich concentreren op volgend seizoen. Hopelijk worden er niet dezelfde fouten gemaakt als wat nu gebeurd is. De beleidsbepalers uit Amerika, Spanje en Engeland hoor en zie je niet meer. Je proeft dat spelers willen weten waar ze aan toe zijn. Er zijn drie á vier weken voorbij waarin ze niks hebben gehoord. Dat vind ik zonde. Ik heb de laatste vier weken ook niks meer vernomen. Ik vind het prima, maar laat het wel de mensen weten die het moeten weten”, is hij geïrriteerd.

Spijt dat Advocaat in de winter het stokje over nam van Dirk Kuijt heeft hij niet. “Spijt niet, ik kan de jongens niet verwijten dat ze het niet geprobeerd hebben. We kwamen gewoon kwaliteit te kort dit seizoen.”