<
>

Messi ten koste van Verstappen Laureus sportman van het jaar

ANP

Lionel Messi heeft maandagavond in Parijs de Laureus Award voor sportman van het jaar gekregen. De Argentijnse voetballer werd in december met zijn land wereldkampioen. Messi is daarmee de opvolger van Max Verstappen, die ook was genomineerd.

Ook de andere Nederlandse genomineerden grepen naast de award. Wielrenster Annemiek van Vleuten was kanshebster in de categorie comeback van het jaar. Die prijs ging naar de Deense voetballer Christian Eriksen, die na een hartstilstand tijdens het EK van 2021 terugkeerde op het hoogste niveau. Rolstoeltennisster Diede de Groot was genomineerd in de categorie sporters met een beperking. Daarin werd de Zwitserse para-atlete Catherine Debrunner de winnares.

Messi mocht ook nog de prijs voor de Argentijnse voetbalploeg mee naar huis nemen, als aanvoerder van de sportploeg van het jaar. "Het is een bijzondere eer. Vooral omdat de Laureus Awards dit jaar in Parijs worden uitgereikt, de stad die mijn familie welkom heeft geheten sinds we hier in 2021 neerstreken", zei Messi. "Ik dank mijn ploeggenoten bij Argentinië en bij Paris Saint-Germain. Niets heb ik alleen bereikt en ik ben dankbaar dat ik dit met hen kan delen."