<
>

Ajax Vrouwen maakt het af in Zwolle: eerste titel sinds 2018

Ajax Vrouwen is kampioen geworden van de Azerion Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker moest bij PEC Zwolle winnen om de titel veilig te stellen. Dat gebeurde met gemak, PEC werd met 1-6 verslagen.

Hun concurrent FC Twente won met 2-1 van Feyenoord, maar kwam aan het einde van de rit 1 punt te kort om de koppositie van de Amsterdammers over te nemen.

De vrouwen van Ajax hadden een bliksemstart op weg naar de titel. Binnen tien minuten was het raak door Romée Leuchter, terwijl de vrouwen van FC Twente ondertussen op een 0-1 achterstand stonden in Enschede.

Ajax op dreef
Daar kwam al snel verandering in toen Fenna Kalma de Tukkers met een penalty weer op gelijke hoogte schoot. De gelijkmaker viel alleen uit het niets, omdat de Amsterdammers niet te houden waren in Zwolle.

Quinty Sabajo en Leuchter schoten hun team vlak voor rust op een 0-3 voorsprong. Tiny Hoekstra zette in de tweede helft twee treffers op haar naam en Ashleigh Weerden maakte de zesde treffer voor de Amsterdammers. Op de valreep pikte Bo van Egmond ook nog een goal mee voor de thuisploeg.

Landstitel
Wieke Kaptein schoot voor FC Twente in de 76ste minuut de winnende treffer binnen, maar dat maakte voor de positie op de ranglijst geen verschil. Twente was de laatste jaren oppermachtig in Eredivisie, maar verspelen nu voor het eerst sinds 2019 het kampioenschap.