<
>

Ajax Vrouwen dicht bij titel: "Iedereen is aan het lachen"

Ajax Vrouwen heeft de koppositie in de Azerion Vrouwen Eredivisie overgenomen van FC Twente en is nog maar één zege verwijderd van het kampioenschap. Als de ploeg van trainer Suzanne Bakker in de laatste speelronde wint op bezoek bij PEC Zwolle is de eerste landstitel sinds 2018 een feit. De spanning stijgt dus in Amsterdam.

Aanvaller Tiny Hoekstra, dit seizoen goed voor 13 doelpunten in 18 duels, merkt dat de nervositeit wat toe begint de nemen bij de Ajax-selectie. "Je merkt dat er meer spanning is. De focus van het team ligt volledig bij de wedstrijd tegen Zwolle zondag. Je merkt wel dat iedereen wat drukker is. iedereen is heel erg aan het lachen en heeft lol en plezier met elkaar. Ook met de staf en met de rest van het team. Ik denk dat je het daar heel erg aan merkt."

Ondanks de goede sfeer zit Hoekstra nog niet met haar hoofd bij een eventueel kampioensfeest. "We zitten nu aan het begin van de week. Ik denk dat het aan het einde van de week wel iets meer gaat komen. We zijn al wel bezig met kaartjes regelen voor vrienden en familie."

"Wij hebben alleen invloed op wat we zondag op het veld laten zien." Suzanne Bakker

Bakker probeert de gedachten aan huldigingen, feesten en prijzen nog even weg te houden uit de selectie. "Ik heb bij binnenkomst meteen aangegeven dat we ons alleen moeten focussen op de wedstrijd. Wat daarna komt, dat volgt later. Wij hebben alleen invloed op wat we zondag op het veld laten zien."

Ervaringsdeskundige De Sanders neemt vrouwen op sleeptouw
Kay-Lee de Sanders, die op 1 mei nog haar contract verlengde bij de Ajax Vrouwen, hunkert enorm naar de eerste titel in vijf jaar. "Het heeft te lang geduurd. Het wordt tijd voor weer een schaal." De Sanders zelf was bij dat kampioenschap in 2018. Zij neemt de vrouwen daarom nu op sleeptouw. "Ik probeer mezelf te zijn en de jonge meiden mee te nemen. Op die manier probeer ik iedereen scherp te houden."

"Ik vind het zuur voor de mannen, maar misschien moeten zij zich nu een keer achter de oren krabben" Kay-Lee de Sanders

De mannen van Ajax draaien dit seizoen een stuk minder dan de vrouwen. Waar de mannen dit jaar geen enkele prijs winnen, gaan de vrouwen er dus naar alle waarschijnlijkheid met een titel vandoor. "Ik vind het zuur voor de mannen, maar misschien moeten zij zich nu een keer achter de oren krabben", aldus De Sanders.