<
>

Dit is de vrouw achter de leeuw van Memphis: "Ik zat op drie leeuwen per week"

Een ontmoeting op Ibiza tussen Memphis Depay en haar dochter zorgde voor een bijzondere lijst aan klanten. Linda Sanders is tatoeëerder in Eindhoven. Zij is de vrouw achter één van de bekendste tattoos van in de voetballerij: de enorme leeuw op de rug van Memphis Depay.

De familie Sanders en Memphis raakten tijdens een vakantie op Ibiza aan de praat over tatoeages. Het was het begin van een bijzondere samenwerking. Sanders mocht eerst de arm van de aanvaller onder handen nemen. Dat was in 2014. Voor zijn overstap van PSV naar Manchester United een jaar later kwam Memphis met een nieuw idee. “Ik wil een heel grote leeuw op m’n rug. Niet per se een agressieve, maar één die rust uitstraalt”, vertelt Sanders over haar bekendste project. “Vervolgens ben ik naar Manchester gegaan en heb ik een dag of vijf vol gas aan zijn rug gewerkt. We hebben er een one sitting van gemaakt zodat alles er in één keer op kwam. Daar moet je een bikkel voor zijn en dat heeft hij volgehouden.”

"Ik zat op drie leeuwen per week, maar kan nu geen haren meer zien"
Nadat de leeuw was vereeuwigd op het lijf van Memphis, liep het storm bij Sanders. “Op een gegeven moment zat ik op drie leeuwen per week. Daar heb ik wel een streep doorheen gezet sinds dit jaar. Ik kan namelijk geen haren meer zien”, bekent ze.

Naast de passie voor tatoeages deelt Sanders met Memphis nog een grote passie, namelijk de liefde voor PSV. Aan het kampioenschap van 2015 heeft ze een mooi aandenken overgehouden. Haar vriend sloot Memphis na de kampioenswedstrijd op het veld in de armen. “Memphis rende naar mijn vriend, en gaven elkaar uit de emotie een knuffel. Hij trok z’n wedstrijdshirt uit en zo kwam dat shirt bij ons aan de muur.”

Simons en Branthwaite in de wachtkamer
Zondagmiddag staat er ook deel van haar klantenkring op het veld. Zo heeft Sanders ook het lichaam van Ajax-speler Steven Bergwijn voorzien van het nodige inkt en staan Jarrad Branthwaite en Xavi Simons op de wachtlijst om binnenkort plaats te nemen in de stoel van Sanders. “Wie weet komen zij na de bekerfinale nog een leuke tattoo zetten.”