<
>

Kudus en Rensch terug op het trainingsveld bij Ajax: "Zaterdag de knoop doorhakken"

Mohammed Kudus en Devyne Rensch van Ajax zijn mogelijk fit genoeg om komende zondag de finale van de TOTO KNVB Beker te spelen tegen PSV. "Ze staan allebei weer op het veld", zegt John Heitinga, trainer van de Amsterdammers, in de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag. "We gaan zaterdag de knoop doorhakken." Kudus en Rensch zijn de laatste weken uit de roulatie geweest met blessures.

Tijdens de persconferentie stond Heitinga, samen met Dusan Tadic, ook stil bij de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen PSV, van afgelopen week. "Afgelopen week waren we niet goed genoeg", zegt Heitinga. "We moeten komende zondag een reactie geven, door als collectief te strijden." Na afloop van de 3-0 nederlaag sprak aanvoerder Tadic zijn frustratie uit, door te stellen dat Ajax niet genoeg goede spelers heeft. "Er was wat meer vuur op de training na mijn opmerkingen. Dat is goed, hoe meer vuur hoe beter."

Ook Heitinga tilt niet te zwaar aan de uitspraken van Tadic. "Dusan sprak zijn gevoel uit, dat is alleen maar goed. Ik heb de wedstrijd nu vijf keer teruggekeken en we waren ook gewoon niet scherp."

"De beker is gewoon een hoofdprijs"
De 39-jarige Hetinga kan zondag zijn eerste prijs pakken als hoofdtrainer. "Natuurlijk willen we kampioen worden. Maar dit is ook gewoon een hoofdprijs."