<
>

Veerman twijfelt niet over zondag: "Ik zou het lekker zo laten"

PSV-middenvelder Joey Veerman kijkt hoopvol uit naar de tweede confrontatie met Ajax in een week tijd. Het voorafje smaakte zo zoet, dat Veerman niet kan wachten tot het hoofdgerecht: de finale van de TOTO KNVB Beker. PSV liet Ajax er zondag lamgeslagen uitzien. Het geloof in een nieuwe triomf is daarom groot in Eindhoven.

“Ik denk dat wanneer wij hetzelfde doen als afgelopen zondag, dat het een mooie zondag kan worden”, stelt Veerman. “Als je 3-0 wint thuis, zou ik het lekker zo laten”, lacht de vormgever van PSV.

Daags voor de bekerfinale geeft Veerman zijn trainer alvast ongevraagd advies. Als het aan hem ligt, staan in De Kuip dezelfde spelers op het veld die zondag met 3-0 van Ajax wonnen. Dat elftal liet de uittredend landskampioen bij vlagen happen naar adem. “We weten dat we heel goed kunnen voetballen, maar weten ook dat het er soms niet uitkomt tegen de op papier mindere tegenstanders. Maar als je terugkijkt naar onze topwedstrijden, hebben we laten zien dat we een goede ploeg hebben.”

En wat zegt dat over PSV dit seizoen? “Dat we ons meer kunnen opladen voor topwedstrijden dan voor de kleinere wedstrijden en dat is natuurlijk niet goed”, beaamt de Volendammer. “Tegen de mindere clubs denk je al snel: we moeten er snel overheen. En tegen de topclubs weet je: we moeten negentig minuten lang vol gas geven. Het is niet zo dat dat bewust gaat. Het gebeurt onbewust”, zegt Veerman.

De TOTO KNVB Bekerfinale tussen Ajax en PSV zie je zondag om 18.00 uur op ESPN 1. De voorbeschouwing vanuit De Kuip begint om 16.00 uur op hetzelfde kanaal.