<
>

Waarom Feyenoord voor Manchester City moet juichen

ANP

Feyenoord komt steeds dichter bij het eerste landskampioenschap sinds 2017, dat betekent dat er volgend seizoen ook Champions League-voetbal wordt gespeeld. Doet de ploeg van Arne Slot mee aan het miljoenenbal, zit het tijdens de loting op dit moment in pot 3. Maar Manchester City kan daar nog verandering in brengen.

Manchester City speelt vanavond de kraker in de Premier League tegen koploper Arsenal. Bij winst tegen de ploeg van Mikel Arteta worden de kansen op de landstitel wel heel groot.

Winnen de mannen van Pep Guardiola zowel de landstitel als de Champions League, zit Man City als Champions League-winnaar al in pot 1 en schuift het ticket van de winnaar van Engeland door naar de kampioen van land 7 op de coëfficiëntenranglijst. En dat is Nederland. Voor Feyenoord zou dat een voordeel zijn, want ze ontlopen daarmee de kampioenen van de grote landen.

In pot 1 zitten automatisch de winnaars van de Champions League en Europa League. Verder is er plek voor de kampioenen uit de zes beste landen op de coëfficiëntenranglijst. Daar hoort Nederland vanaf het seizoen 2024/25 ook bij, maar voor aankomend seizoen zijn dat Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal.