<
>

Man City kan goede zaken doen voor Feyenoord

ANP

Feyenoord heeft zich via het kampioenschap verzekerd van de groepsfase van de Champions League, en zal vanavond met veel interesse kijken naar de finale tussen Manchester City en Inter Milan. Op dit moment bevindt Feyenoord zich in pot 3 van het miljoenenbal, maar bij winst van de Engelsen kunnen de Rotterdammers wel eens een hoop grootmachten ontlopen.

Manchester City kroonde zich tot kampioen van Engeland. Wint de ploeg van Pep Guardiola ook de Champions League, dan komen The Citizens in pot 1 terecht. Het ticket van Engeland schuift dan door naar de kampioen van land nummer zeven op de coëfficiëntenranglijst. En dat is Nederland. Voor Feyenoord zou dat een voordeel zijn, want ze ontlopen daarmee de kampioenen van de grote landen.

In pot 1 zitten automatisch de winnaars van de Champions League en Europa League. Verder is er plek voor de kampioenen uit de zes beste landen op de coëfficiëntenranglijst. Daar hoort Nederland vanaf het seizoen 2024/25 ook bij, maar voor aankomend seizoen zijn dat Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal.