<
>

Heerenveen Vrouwen volgend seizoen onderdeel van BVO sc Heerenveen

sc Heerenveen

Per volgend seizoen zal sc Heerenveen Vrouwen onderdeel uitmaken van de betaald voetbalorganisatie sc Heerenveen. Het team uit de Azerion Vrouwen Eredivisie is nu nog onderdeel van Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland.

Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland wordt door vrijwilligers gedreven. De stichting kampte de laatste jaren vaak met financiële problemen. In mei 2021 organiseerde de club al een sponsorloop om te blijven bestaan.

In het voorjaar van 2019 tekenden de club, de stichting en de gemeente Heerenveen al een intentieverklaring om de vrouwentak volledig te integreren. Per volgend seizoen zal zowel het Eredivisieteam als de jeugdopleiding onder de BVO sc Heerenveen vallen. "Het was af en toe topsport; doorzetten en een les in weerbaarheid en veerkracht. Samen hebben we het vrouwenvoetbal voor de regio behouden en op de kaart gezet", zegt Jessica Roosenburg, voorzitter van de stichting.

Op dit moment staan de vrouwen achtste in de competitie. "Met een goede visie voor de lange termijn geloven wij dat er verdere groei op een financieel verantwoorde wijze mogelijk is", aldus algemeen directeur Cees Roozemond over de ontwikkeling.