<
>

Mourinho: "Voor onze kansen misschien beter geweest om van Feyenoord te verliezen"

ANP

José Mourinho denkt dat het voor de Champions League-kansen van AS Roma beter was geweest als de Romeinen donderdag van Feyenoord hadden verloren. Doordat Roma de kwartfinale tegen de Rotterdammers won (4-1), moet het de komende weken op twee fronten strijd leveren: de Serie A en in de Europa League. Mourinho tegenover de Italiaanse sportsite DAZN: "Het was voor onze kansen in de Serie A misschien beter geweest om donderdag van Feyenoord te verliezen in de Europa League. We gaan het nu ontzettend moeilijk krijgen."

Mourinho zei dat maandagavond na de nederlaag in de competitie tegen Atalanta Bergamo (3-1). Door die nederlaag staat Roma nu op de vijfde plek in de Serie A. AC Milan staat met een gelijk aantal punten op de vierde plaats. De eerste vier op de ranglijst plaatsen zich voor de Champions League volgend seizoen. Als AS Roma de Europa League wint, plaatst de ploeg van Mourinho zich alsnog voor het miljardenbal.

Mogelijkheden
Ondanks de nederlaag tegen Atalanta neemt de Portugese coach zijn spelers niks kwalijk: "Het is heel moeilijk voor me om kritisch te zijn op de ploeg. Ze voetballen binnen hun mogelijkheden. Elke coach, zelfs die van de rijkste clubs, heeft problemen als er zo veel spelers ontbreken. Voor sommige clubs is het een kleine zorg, voor ons een groot probleem."

Atalanta-speler en Oranje-international Marten de Roon reageerde op social media op ludieke wijze op de overwinning van zijn elftal tegen AS Roma.