<
>

Saoedi-Arabië in rep en roer na 'obsceen gebaar' Ronaldo

ANP

Cristiano Ronaldo ligt behoorlijk onder vuur in Saoedi-Arabië, vanwege een 'obsceen gebaar' na afloop van een wedstrijd in de Saudi Pro League. De Portugees greep zijn geslachtsdeel vast in de richting van het vijandige publiek van Al-Hilal, nadat hij met zijn ploeg Al-Nassr met 2-0 had verloren. Het thuispubliek had herhaaldelijk de naam van Lionel Messi gescandeerd.

In Saoedi-Arabië is een dergelijk gebaar verboden. Nouf bin Ahmed, een Saoedische advocaat, is zelfs een petitie begonnen om Ronaldo te arresteren en het land uit te zetten. "Ik volg de sport niet", aldus de advocaat. "Maar zelfs als het publiek Ronaldo heeft uitgelokt had hij nooit zo mogen reageren. Cristiano's gedrag is een misdaad in dit land, en de wet schrijft voor dat buitenlanders die zo'n gebaar maken moeten worden uitgezet."

Blessure
Volgens zijn werkgever berust het allemaal op een misverstand. Via een statement laat Al-Nassr weten dat Ronaldo geblesseerd was geraakt na een duel met Gustavo Cuellar, een speler van Al-Hilal. "Hij kreeg een klap in een zeer gevoelig gebied. Dit is bevestigde informatie. De fans mogen denken wat ze willen."