<
>

Slot en Wieffer blikken vooruit op Europese kraker in Rome: "Daar liggen kansen voor ons"

Alireza Jahanbakhsh begint donderdagavond vermoedelijk met Feyenoord aan de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De rechtsbuiten moest afgelopen zondag tijdens het gewonnen uitduel met SC Cambuur (0-3) nog plaatsmaken voor Igor Paixão, die een goede indruk maakte.

Arne Slot wilde in de perskamer van Stadio Olimpico nog niet bevestigen dat hij met dezelfde basisformatie als vorige week in de Kuip tegen Roma gaat starten. Toch liet de trainer van Feyenoord doorschemeren dat hij Jahanbakhsh nodig denkt te hebben op de rechterflank.

"Je kijkt naar wat het beste voor het team is", zei hij. "Dan kijk je ook naar ervaring, standaardsituaties en hoe een aanvaller verdedigt. Daarna neem je een beslissing."

Feyenoord verdedigt een voorsprong van 1-0 in Rome. Slot beschikt over een zo goed als fitte selectie. De geblesseerde Quinten Timber en Patrik Wålemark zijn niet inzetbaar.

Op scherp
Mats Wieffer, vorige week nog verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de Kuip, staat op scherp en mist bij een gele kaart een eventuele halve finale tegen Union Sint-Gillis of Bayer Leverkusen.

"Ik moet mijn handjes even thuishouden," aldus Wieffer een dag voorafgaand aan de return tegen Roma. "Voor een halve finale wil je natuurlijk niet geschorst zijn. Het zit wel in je hoofd, ja. Maar als het niet anders kan, dan moet je hem gewoon pakken."

Vorig jaar maakte Wieffer in het Stadio Olimpicio zijn debuut voor Feyenoord, toen tegen Lazio in de groepsfase van de Europa League. "Dit had natuurlijk niemand verwacht, dat je hier weer komt en nu in de kwartfinale staat. En hoe het allemaal gaat," aldus Wieffer, die met een goed gevoel toeleeft naar de wedstrijd.

"We hebben veel vertrouwen. Ze zullen iets meer moeten komen dan in de eerste helft bij ons. Daar liggen ook wel kansen voor ons. Vaak zijn we wel goed in de omschakeling."

Wieffer gaat zijn contract bij Feyenoord tot medio 2027 verlengen, dat werd maandag door de Rotterdamse club aangekondigd. Hij blijft daardoor één jaar langer aan Feyenoord verbonden. "Ik wist zelf natuurlijk al langer dat we er mee bezig waren. Nu is de kogel door de kerk. Ik ben heel erg trots op de waardering die ik krijg en heel blij om nog langer bij Feyenoord te spelen."

We beginnen donderdag om 17:45 uur LIVE met de voorbeschouwing in Studio Europa op ESPN 1. AS Roma - Feyenoord zie je vanaf 21:00 uur LIVE op ESPN 2