<
>

Mourinho: "Wij gaan niet zitten huilen bij een paar problemen"

José Mourinho gaat donderdag met AS Roma proberen voor het tweede seizoen op rij Feyenoord een halt toe te roepen in een Europees toernooi. Dat gebeurt niet met een okselfrisse selectie. Het blijft de vraag of Paulo Dybala en Tammy Abraham op tijd fit zijn. Mourinho maakt zich hoe dan ook geen zorgen: "Ik ben er altijd klaar voor, heb dit al zo vaak meegemaakt."

Problemen
"Met de selectie gaat het goed", geeft Mourinho een dag voorafgaand aan de kraker in een uitverkocht Stadio Olimpico aan. "Ik ben er niet zeker van of Dybala en Abraham beschikbaar zijn. Het is überhaupt nog niet duidelijk of ze kunnen starten, op de bank zitten of er helemaal niet bij zijn", aldus de succestrainer die zowel Ajax als Feyenoord al eens uitschakelde in een Europese finale. Dybala trainde woensdag wel weer mee met de Romeinen.

Het blijft dus onzeker welke spelers het elftal van Arne Slot donderdagavond tegenover zich heeft. Mourinho: "Als zij niet kunnen spelen, dan zullen andere spelers op het veld hun best doen. Natuurlijk hebben we in Rotterdam verloren, maar zondag wonnen we weer. Dat is belangrijk, om na een verlies snel weer de blijdschap van een overwinning te voelen", aldus de Portugees. "Wij gaan niet zitten huilen bij een paar problemen."

Vertrouwen
Dat Feyenoord na de 1-0 thuisoverwinning met een goed gevoel naar Rome afreist, daar raakt Mourinho niet van in de war: "Het klopt dat zij door de overwinning met een ander perspectief naar ons toe komen. Ik heb in het verleden in veel slechtere situaties gezeten, dus dit is allesbehalve nieuw. Wij hebben de hoop, het vertrouwen en de motivatie om de 1-0 achterstand donderdag om te draaien."

AS Roma – Feyenoord zie je donderdagavond 21:00 uur LIVE op ESPN 2.