<
>

PEC Zwolle loopt uit op achtervolger Heracles, NAC en ADO pakken volle buit

Pro Shots

Koploper PEC Zwolle loopt na een overwinning op Jong FC Utrecht verder uit op achtervolger Heracles Almelo. De Zwollenaren hadden in eigen huis veel moeite met de laagvlieger, maar wonnen dankzij doelpunten van Lennart Thy wel: 2-0. Ook NAC Breda en ADO Den Haag pakken – na twee slechte resultaten – weer de volle buit in speelronde 31 van de Keuken Kampioen Divisie.

PEC Zwolle – Jong FC Utrecht 2-0
De thuisploeg had het lastig in de openingsfase tegen de ploeg van Darije Kalezic. Helemaal verrassend was dat niet: PEC Zwolle heeft het dit seizoen lastig tegen de Jong-ploegen. De rust werd dan ook opgezocht met de brilstand.

Na bijna een uur spelen zorgde Lennart Thy dan toch voor de openingstreffer namens PEC Zwolle. Het slotakkoord kwam van diezelfde Thy waardoor koploper PEC Zwolle – mede door de misstap van Heracles – een heerlijk weekend gaat beleven.

TOP Oss – Helmond Sport 2-2
TOP Oss-verdediger Roshon van Eijma beleefde een onwerkelijke week. Hij speelde in het Argentijnse Santiago del Estero met Curaçao tegenover Lionel Messi. Trainer Klaas Wels gunde Van Eijma vrijdagavond rust waardoor hij niet enorm hoefde te schakelen tussen het verschil in niveau.

In Oss besloot Klaas Wels terug te keren in zijn rol als trainer. Na de komst van technisch directeur Linton Posthumus kwam Wels terug op zijn besluit om niet meer als trainer aan de slag te gaan.

Dan naar de wedstrijd: Jearl Margaritha brak op aangeven van Kay Tejan al na zeven minuten de ban: 1-0. In de laatste minuten van de eerste helft leek Justin Mathieu TOP Oss al naar de overwinning te schieten, maar Jelle Goselink maakte vlak voor het rustsignaal de 2-1. Dankzij een eigen doelpunt van Milan Hilderink delen TOP Oss en Helmond Sport uiteindelijk alsnog de punten.

ADO Den Haag – Telstar 3-1
Na een prachtige reeks onder trainer Dick Advocaat is de klad er in de Hofstad wat ingekomen. Tegen FC Eindhoven werd er nog een punt gepakt, maar van Willem II werd met 1-3 verloren. Ook tegen de ploeg van Mike Snoei had ADO Den Haag het lastig. Sterker nog: Glynor Plet liet – met enig fortuin – het uitvak in het Bingoal Stadion juichen: 0-1.

Titouan Thomas maakte vlak na rust op schitterende wijze de gelijkmaker. Doelman Ronald Koeman Jr. kon geen redding brengen op de vrije trap van ver: 1-1. Zo kon Thomas een lelijker eerste doelpunt in het betaalde voetbal wensen.

Vanaf elf meter was het de andere Thomas uit Den Haag die de 2-1 voor zijn rekening nam. Na de 2-1 van Verheydt was het hek van de dam: Xander Severina maakte nog geen minuut later de 3-1. Zo draait de ploeg van Advocaat het laat helemaal om en haakt ADO nog altijd aan als het gaat om de play-offs, terwijl opponent Telstar lijkt af te haken.

VVV-Venlo – NAC Breda 1-3
NAC Breda leek de weg omhoog ingeslagen te hebben, maar na nederlagen tegen Jong Ajax en PEC Zwolle staat de ploeg van Peter Hyballa weer met beide benen op de grond. Tegen de nummer vier van de competitie begonnen de bezoekers sterk: Aimé Omgba maakte na ruim een kwartier op prachtige wijze de 0-1.

Direct na rust was de voorsprong alweer weg voor NAC Breda. Kees de Boer legde voor de gelijkmaker aan. Lang duurde het echter niet tot NAC Breda de schade alweer weggewerkt had. Elias Mar Omarsson en een eigen doelpunt van Simon Janssen zorgde voor de 1-3 voorsprong voor NAC Breda. Zo pakken de bezoekers drie zeer belangrijke punten in de race voor de play-off-plekken.

MVV – FC Eindhoven 3-2
Al in de zeventiende minuut konden de Eindhovenaren op rozen komen, maar Evan Rottier mistte vanaf elf meter de kans op 0-2. Daarvoor had Charles-Andreas Brym de 0-1 gemaakt. Vlak voor rust keerde de wedstrijd door doelpunten van Ruben van Bommel en Marko Kleinen helemaal om: zo zocht de thuisploeg alsnog met een 2-1 voorsprong de kleedkamers op.

Vlak na rust werd het nog vervelender voor FC Eindhoven: door een ongelukkig eigen doelpunt van Pieter Bogaers werd het 3-1. Spannend werd het door een doelpunt van Ozan Can Kökcü nog wel, maar baten deed het niet meer.