<
>

Van Nistelrooij: "Waar wij nu staan is het maximaal haalbare tot nu toe"

PSV hervat de Eredivisie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen N.E.C. De Eindhovenaren gaan dan verder met de jacht op... ja, waarop eigenlijk? De landstitel? Die lijkt verder weg dan ooit na het teleurstellende gelijkspel van PSV bij Vitesse vóór de interlandbreak. De achterstand op koploper Feyenoord liep daardoor op tot acht punten, met nog 'maar' acht wedstrijden te gaan. Toch heeft trainer Ruud van Nistelrooij de schaal nog niet uit z'n hoofd gezet. "Ik heb nog niet gezien dat het niet meer kan", zei hij vrijdag op de persconferentie.

Heel pittig jaar

Toch lijkt de tweede plaats (nu nog in handen van Ajax), en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League, het hoogst haalbare voor PSV. En dat terwijl men in Eindhoven voorafgaand aan dit seizoen op meer had gehoopt. Van Nistelrooij: "Je hoeft niet onder stoelen of banken te schuiven dat het voor iedereen gewoon een heel pittig jaar is. Daar komt nog bij dat ik mij PSV'er voel. Dan doet dat extra zeer."

Realiteit

Toch houdt de trainer zich ook vast aan een stukje realiteit. "De ambities blijven want we spelen voor PSV. Maar je weet ook dat als je beste spelers weggaan, dat de kans kleiner is dat je kampioen wordt. De onrust binnen de club, dat kun je ook niet onder stoelen of banken schuiven. Begin van het seizoen met de raad van commissarissen, de technisch directeur die weggaat. Tussen september en maart heb je daar niemand. Ja, dat merk je."

Maximaal haalbare

"Natuurlijk beoordeel je PSV. Zo van: dit is hét jaar van PSV. Nu moet het gebeuren", zegt Van Nistelrooij verder. "Maar in het jaar dat het moet gebeuren verkoop je niet je beste spelers in de winter. Dan heb je ook nog je blessures en je schorsingen. Dan moet je als team en als club stevig in je schoenen staan om te blijven strijden en te blijven knokken waar je nu staat. En waar wij nu staan, dat is gewoon op dit moment het maximaal haalbare tot nu toe met iedereen die we aan boord hebben."

Blessures

In de jacht op de tweede plaats, en misschien nog wel meer dan dat, wacht voor PSV zaterdag dus eerst N.E.C.-uit. Vanwege blessures kan Ruud van Nistelrooij dan nog niet beschikken over Walter Benítez, Jarrad Branthwaite, Armando Obispo en Mauro Júnior.

N.E.C. - PSV is zaterdagavond om 20:00 uur LIVE te zien op ESPN 1.